Alinierea planetelor de astăzi, 28 mai, nu va produce un cutremur major în Pacific

0
821

La sfârșitul lunii trecute a fost lansat pe Youtube un clip video ce durează puțin peste 24 de minute și care a a strâns aproape un milion de vizualizări, în care Frank (așa cum deducem din timpul vizionării clipului că se numește povestitorul) ne explică amănunțit faptul că recentul cutremur catastrofal din Nepal a fost rezultatul nefericit al alinierii în acel moment al planetelor Marte, Mercur și punctul de la mijlocul distanței dintre Terra și Lună.

https://www.youtube.com/watch?v=0uVI8cQ3Hpo

Fără să argumenteze ipoteza lansată, Frank continuă să fabuleze în timpul derulării clipului video, susținând că ar fi primit de la un ”spirit” un mesaj despre producerea unui cutremur foarte puternic sau a unui eveniment major comparabil cu un cataclism de genul unui cutremur de 9,8 grade magnitudine.

Folosind anumite informații colectate de el pe parcursul mai multor ani din surse nedenumite și o teorie a numerelor numai de el știută, Frank a reușit să prevadă un potențial eveniment catastrofal de-a lungul Oceanului Pacific, ce va avea loc pe 28 mai și va avea efect maxim în peninsula californiană și insulele Japoniei care s-ar scufunda în apele oceanului.

Pe parcursul celor peste 24 de minute ale clipului video, Frank ne plimbă imaginar printr-o serie de aliniamente ale planetelor, lucru ce poate fi o lecție interesantă de geometrie cosmică dar care nu au absolut nici o legătură cu fenomenele mișcărilor plăcilor tectonice ale scoarței terestre care sunt la originea producerii cutremurelor, așa cum ne lămurește astronomul Phil Plait în articolul său din publicația online Slate.

3

Acesta afirmă clar că nu are nici o legătură alinierea planetelor cu producerea cutremurelor pe Terra, fiind imposibil să argumentezi științific o astfel de utopie. Astronomul Phil Plait explică faptul că singurul corp ceresc ce poate afecta atracția gravitațională a Terrei este Luna. Aceasta are o influență asupra noastră mai mare de 50 de ori decât orice altă planetă din sistemul nostru solar dar și așa, această influență este mult prea slabă pentru a produce un cutremur de pământ.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.