Vezi cum te poate incrimina un dispozitiv

0
590

Când porți un SmartWatch, Fitbit sau orice alt tracker pentru fitness, nu îți monitorizezi doar activitățile fizice, ci, de asemenea, colectezi date despre tine, iar aceste date pot fi, aparent, utilizate în intermediul unei investigații.

În localitatea Lancester din Pensylvania, SUA, polițiștii au răspuns unui apel de uregenta provenit din partea unei femei care pretindea că a fost violată acasă de către un hoț. Femeia a declarat poliției că hoțul a pătruns în casa ei în jurul orei 00:00, a violat-o, iar apoi acesta a furat mai multe lucruri printre care și dispozitivul FitBit pe care femeia îl cumpărase recent. Cu toate acestea, poliția din Statele Unite ale Americii a reușit să identifice răufăcătorul cu ajutorul dovezilor de la fața locului, urmele de bocanci în zăpadă, dar și cu ajutorul dispozitivului FitBit care indica precum că posesorul era activ.

Această întâmplare nu este o premieră pentru autoritățile americane deoarece anul trecut au folosit Fitbit ca dovadă într-o anchetă în care o firmă de avocatură canadiană a prezentat datele colectate de dispozitiv în instanță pentru a arată activitatea fizică redusă a reclamantului. După cum știm, datele colectate de aceste dispozitive nu sunt întotdeauna sută la sută exacte, așa că, să sperăm că nu este singura sursă de dovezi.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.