VR, realitatea virtuală atrage noi dezvoltatori

0
715

Antedeclarat de mai toți specialiștii ca fiind anul realității virtuale (VR), 2016 se vede amenințat acum de numărul mare de companii ce rezonează cu noul trend chiar din acest an. Primul proiect vizând realitatea virtuală a aparținut celor de la Oculus. Au urmat la scurt timp Valve, apoi Razer și acum… Starbreeze?

Intr-adevăr, în cadrul  evenimentului pre-E3 din Los Angeles, compania Starbreeze (creatoarea jocurilor Payday și Chronicles of Riddick) a anunțat implicarea în domeniul jocurilor VR cu noul set de căști denumit ”Star VR”.

Setul de căști a fost construit în colaborare cu InfinitEye (devenită acum Starbreeze Paris) și potrivit rapoartelor producătorului ar avea un câmp vizual de 210 grade și o rezoluție de 5120×1440.

Dacă va fi confirmată, această rezoluție va fi cea mai mare din domeniul dispozitivelor VR, cu cel mai înalt FOV față de restul căștilor apărute, unde atât Oculus Rift cât și Steam-VR de la HTC Vive au rezoluția de numai 2160×1200.

2

Vom vedea chiar în cursul acestor zile, cu ocazia evenimentului E3 ce a început ieri la Los Angeles, dacă noile căști Star VR vor avea într-adevăr această uriașă rezoluție, pentru realizarea căreia ai nevoie de o platformă solidă care să poată împinge rezoluția 5K la 90 de cadre pe secundă.

Rezoluția 5120×1440 la o rată refresh de 90Hz presupune o sarcină grafică masivă ce a fost evitată de Oculus și Valve, rezoluția lor de 2160×1400 fiind destul de eficientă deoarece nu s-a folosit o cantitate mare din puterea de redare pentru niște chestii pe care ochii utilizatorului nu le vor vedea.

Chiar Mike Futter de la Starbreeze preciza zilele trecute pentru GameInformer că s-ar fi confruntat cu ceva probleme de pixelare și efecte ”screendoor”, lucruri ce nu au fost observate în cazul produselor Oculus sau Vive. Vom afla cât de curând adevărul despre căștile Star VR, mai ales că nu peste mult timp Starbreeze își vor lansa noul joc ”Walking Dead” în care aceste căști vor avea un rol esențial.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.