WhatsApp nu mai oferă suport pentru BlackBerry OS

0
536

Deşi WhatsApp este la momentul de faţă una dintre cele mai folosite şi îndrăgite aplicaţii pe partea de comunicaţii, se pare că anumite neajunsuri îi fac pe producători să renunţe la distribuirea acesteia pe platforma BlackBerry OS.

Aceştia vor să se oprească din a mai oferi suport celor ce folosesc un telefon cu sistem de operare BlackBerry până la sfârşitul anului 2016. Mai mult decât atât, cei de la WhatsApp nu se opresc aici, scoţând suportul și pentru Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 şi Windows Phone 7.1

Dezvoltatorii WhatsApp sunt de acord că device-urile de mai sus au făcut parte din întreaga evoluţie a aplicaţiei, însă din pricin incompatibilității dintre sistem şi aplicaţie, neputând să ofere pe viitor funcţii îmbunătăţie care să adere la o funcționalitate mai bună și un grad de siguranță cu mult mai crescut in cazul unor atacuri cibernetice. De asemenea, aplicaţia va putea fi folosită în continuare, însă doar în versiunea curentă fără să mai primească update-uri. Se aplică acelaşi sistem pe care l-au iniţiat şi cei de la Microsoft pentru Windows XP, el putând să fie folosit şi la momentul de faţă ca orice alt sistem de operare, însă fără îmbunătăţiri din partea dezvoltatorilor, făcând doar recomandări către trecerea spre un OS mai avansat, care să ofere funcții imbunătațite și module noi de siguranță.

„Dacă foloseşti unul dintre device-urile cu aceste sisteme de operare, recomandăm un upgrade la un telefon nou cu Android, iOS sau Windows Phone până la sfârşitul lui 2016 pentru a putea folosi în continuare WhatsApp” au declarat cei de la WhatsApp in cadrul unui comunicat pe blog.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.