The Bike Washing Machine, proiectul care te ajută să economiseşti energie electrică

0
490

Poate că nu sunt multe persoane ce aleg să facă sport pentru un ritm de viaţă mai sănătos, însă sunt oameni ce îşi dedică o mare parte din timp pentru a se menţine în formă. Cum ar fi dacă persoanele iubitoare de sport pot să primească avantaje majore în funcţie de performanţa lor fizică?

O echipă de designeri de la Universitatea Dalian Nationalities din China a pus bazele unui proiect ce prevede realizarea unei combinaţii dintre sistemul folosit la maşina de spălat şi cel de la bicicletă. Poate că sună un pic cam ciudat, însă în practică este un sistem extrem de avantajos. Într-un interviu acordat celor de la Daily Mail, dezvoltatorii au scos în evidenţă faptul că roata din faţă a bicicletei va fi transformată într-un rezervor pentru spălare, întregul ansamblu fiind ajutat de forţa umană. Mai exact, poţi să faci sport şi să speli rufe fără să ai prea multe bătăi de cap, mai mult decât atât, poți să economisești bani la factura de energie electrică.

d1

Ca orice maşină de spălat se foloseşte de o cuvă metalică pentru depozitarea hainelor, însă ceea ce o face specială este sistemul de rotire, care este iniţiat prin producerea de curent electric cu ajutorul pedalării. Întreaga energie generată de forţa umană poate fi folosită şi pentru alte aparate electrice din casă, bicicleta având în interior un generator ce permite stocarea unei cantităţi relativ mari de curent electric.

d2

La momentul de faţă întregul ansamblu se află în stadiul de proiect, urmând ca pe viitor să poată fi conceput în mărime naturală şi vândut spre bucuria celor ce vor să facă sport pentru a obţine un avantaj în ceea ce priveşte modul de spălare a hainelor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.