Whatsapp vine și pe calculator

0
1126

După marele succes de pe Android și iOS al aplicației Whatsapp se pare că vom avea parte și de o versiune pentru Windows. După câțiva ani de la lansare, aplicația promite să vină într-o formă de excepție și pe sistemele de tip desktop, cu noi opțiuni și îmbunătățiri majore ale performanței.

Nu vorbim întocmai de un software special dedicat al sistemului, dar trecerea de la Android la Desktop se va putea face mult mai ușor cu ajutorul interfeței web a browser-ului nostru. Whatsapp pentru web va trebui primit precum o extensie a aplicațiilor pe care le folosim deja pe telefonul sau tableta noastră, în niciun caz nu va fi precum o aplicație complexă a sistemului.

În primul rând pentru a beneficia de această funcție va fi nevoie să ai instalat pe telefon sau tabletă aplicația Whatsapp. Aplicația funcționează doar prin intermediul browserului web Google Chrome atât pe laptop cât și pe desktop.

Pentru a intră în posesia acestei opțiuni va trebui să accesați link-ul web.whatsapp.com, să aveți instalată aplicația Whatsapp și să scanați cu ajutorul acesteia codul QR de pe site pentru a se împerechea. După ce ați urmat toți pașii enunțați mai sus, în Browser vă vor fi afișate toate detaliile pe care le găsiți și pe telefon în timp real.
Până când cei de la Whatsapp se vor gândi să lanseze și o versiune software pentru Desktop a aplicației vom mai avea de așteptat. Trecerea de la Android la computer e puțin mai dificilă atât din punct de vedere al programării dar și din punct de vedere al securității.

Un exemplu de cod QR care va trebui scanat:

whatsapp_3172901b

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.