Windows 10 va asigura îmbunătățiri semnificative pentru smartphone-uri

0
675

Mai avem destul de puțin de așteptat până la lansarea oficială a variantei finale pentru Windows 10, însă până atunci ne putem familiariza câtuși de puțin cu noul sistem de operare prin intermediul programului Windows Insider. Dacă în privința variantei pentru PC lumea este destul de sceptică, putem fi siguri că cea pentru smartphone-uri va aduce îmbunătățiri serioase în comparație cu predecesorul Windows Phone 8, fapt confirmat de lansarea lui Build 10136 către testerii beta.

O parte a îmbunătățirilor sunt legate de celebra aplicație Cortana. Ea există încă de pe Windows Phone și la prima vedere va fi neschimbată pe noul sistem de operare, dar dacă o analizăm atent vom observa că va fi capabilă să răspundă la noi întrebări ce țin de cursul valutar, vreme și alte domenii.

Cum e destul de dificil ca unele smartphone-uri să fie manevrate cu o singură mână, Windows 10 va fi dotat cu o funcție foarte utilă similară cu o alta inclusă pe unele modele de iphone, care va rezolva problema: telefoanele cu display-urile de cel puțin 5 inci își vor putea glisa conținutul în jos astfel încât butoanele virtuale care în mod normal sunt amplasate cât mai sus posibil, să poată fi accesate mult mai ușor.

Camera foto va avea și ea parte de update-uri interesante. Aplicația The Photos va fi dotată cu noua posibilitate a zoom-ului printre fotografii, dar va exista și o aplicație numită Lumia Camera Beta care va cuprinde funcții tipice pentru smartphone-urile Lumia.

Nici îmbunătățirile ce țin de buna funcționare în general a smartphone-urilor nu scapă de Build 10136: cei de la Microsoft au rezolvat un bug care cauza lipsa de răspuns a touch-ului în modul lock screen, dar și trimiterea de mesaje tip MMS va reprezenta un lucru normal pe noul sistem de operare.

Un manager general al Microsoft pe nume Gabe Aul, a declarat că varianta pentru smartphone-uri al lui Windows 10 va ajunge pe mâinile consumatorilor către sfârșitul anului, abia după ce noul sistem de operare va fi disponibil pentru PC-uri și tablete.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.