Yahoo introduce o metodă nouă de autentificare

0
481

Duminică, compania Yahoo a introdus o nouă metodă de autentificare care vă permite să primiți pe telefon o parolă nouă de fiecare dată. Noua metodă se numește „on demand”.

Fiecare are probleme cu memorarea parolelor, însă metodele la care apelăm pentru a le rezolva diferă. Unii folosesc trei sau patru parole diferite pentru toate conturile, în timp ce alții aleg să-și țină toate parolele într-un folder denumit ”Passwords”. Pentru a ne scăpa de această grijă cei de la Yahoo au implementat recent o nouă metodă de autentificare pe site.

Potrivit celor de la CNET, această nouă metodă seamănă cu autentificarea în doi pași, diferența fiind că îi lipsește primul pas. De fiecare dată când un utilizator se va autentifica, acesta va trebui să tasteze numele de cont, iar apoi va putea să opteze pentru trimiterea unei parole pe dispozitivul mobil. Parola va fi livrată prin intermediul unei aplicații sau printr-un mesaj text. După o perioadă de timp această parolă nu va mai fi valabilă.

Din păcate, sistemul nu va fi activat automat pentru fiecare e-mail — într-un interviu acordat Washington Post, şeful securităţii de la Yahoo, Alex Stamos, spune ca el se aşteaptă ca utilizatorii să folosească măsură de securitate doar pentru e-mailuri deosebit de sensibile. Conform The Wall Street Journal, sistemul va lăsa încă informații precum destinatarul, linia de subiect şi timestamp necriptate, dar conţinutul mesajului va fi vizibil numai pentru expeditor și receptor.

Pentru a folosi această metodă adăugată recent, presupune să aveți acces la telefonul mobil de fiecare dată când doriți să vă autentificati, iar dacă vă pierdeți telefonul securitate contului de Yahoo va fi compromisă. Această nouă metodă nu este la fel de sigură precum autentificare în doi pași, însă unii ar putea prefera acest echilibru dintre securitate și rapiditate. În acest moment, opțiunea este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite însă pe viitor ar putea fi introdusă și pe plan mondial.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.