2015 va fi anul în care banii cash vor fi detronați de tehnologie

0
1045

Metodele de plată se vor transforma! Biometrica, plățile online și dispozitivele wearable sunt doar câteva dintre tehnologiile care vor schimba modul în care vom efectua plățile în 2015. Acestea nu vor face altceva decât să semnaleze începutul unui sfârșit al utilizării banilor numerar.

Anul acesta telefoanele mobile vor înlocui portofelele oamenilor iar autentificarea biometrică se vor bucura de o oarecare popularitate cu precădere în Asia. Iată cele 5 previziuni în ceea ce privește metodele de plată în 2015!

 

PIN-ul va pierde teren în favorea datelor biometrice

În ultimul timp, biometrică s-a bucurat de o expansiune explozivă mai ales în Asia însă acest fenomen nu va întârzia să se răspândească în întreaga lume datorită plusului de beneficii față de metodele de securitate convenționale prin PIN. Securitatea sporită nu va fi singurul avantaj. Oamenii doresc metode de autentificare cât mai simple datorită vieții cotidiene deja haotică. Încă un argument care prevestește că autentificarea biometrică va deveni în scurt timp populară este și tot interesul  tot mai mare al companiilor pentru această tehnologie. Este și normal, pentru că pe această cale vor putea obține informații despre clienții lor mult mai ușor și își vor putea schimba strategiile de marketing în funcție de preferințelor acestora.

 

Tehnologia wearable va deveni realitate în adevăratul sens al cuvântului

Câteva companii sunt mai bune decât Apple sau Google în ceea ce privește prezentarea publicului tehnologii revoluționare în curs de dezvoltare, iar lansarea lui Apple Watch, alături și de dispozitivele Android Wear, vor ajută ca tehnologia wearable să devină realitate în 2015. Alte brand-uri le vor urma exemplul iar potrivit unui studiu se așteaptă o creștere a pieții de dispozitive wearable cu 50 de miliarde de dolari până în anul 2019.

 

Apogeul furnizorilor de plăți electronice din China

Un aspect mai puțin discutat despre China este creșterea numărului de furnizori de plăți electronice ca TenPay, AliPay sau UnionPay. Doar cele 3 menționate, împreună au peste 3,5 miliarde de carduri puse în circulație iar numărul este în continuă creștere odată cu expansiunea populației. Se așteaptă ca în acest an 7 milioane de turiști chinezi vor vizita Europa, lucru ce va influența și mai mult creșterea furnizorilor chinezi plasându-i într-o poziție mult mai favorabilă decât cea a competitorilor occidentali.

 

Tranzacțiile electronice vor arunca în umbră numerarul

În ultimele 6 luni am văzut cum tranzacțiile electronice au crescut cu 150% și se pare că este un trend care nu va încetini. În domeniul afacerilor cu multe tranzacții unde se pot crea adevărate ambuteliaje financiare, metodele de plată electronice automate vor fi cu siguranță printre preferințele oamenilor tot mai mult și în 2015.

 

Telefoanele mobile vor înlocui portofelele

Cu o predicție care afirmă că numărul telefoanelor mobile pe plan mondial va ajunge la 5,6 miliarde până în 2019, singura surpriză este faptul că  introducerea acestora în domeniul plăților electronice a fost destul de lentă. Tranzacțiile cu ajutorul smartphone-urilor va ajunge la 1,5 trilioane de dolari numai până în 2017, iar serviciile Apple Pay și Google Wallet vor juca un rol foarte important în toată această expansiune.

 

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.