3 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să faci tranziția de la laptop la tabletă

0
623

În ultimii ani, tabletele au devenit din ce în ce mai puternice, apropiindu-se într-o oarecare măsură de performanțele unui laptop. iPad-urile sunt folosite de ceva vreme de unele companii ca alternativă la documentele și dosarele din hârtie. Producătorii au început să se axeze tot mai mult pe aceste device-uri și să ofere o varietate cât mai largă de modele pentru toate categoriile de utilizatori, iar multă lume a înlocuit deja tradiționalul laptop cu o tabletă.

Dacă și tu ai de gând să faci această tranziție, mai jos ai trei factori pe care ar trebui să îi iei în considerare înainte de a lua o decizie.

Ce platformă preferi

Primul lucru pe care trebuie să îl decizi este ce platformă vrei să folosești: Android, iOS sau Windows. Alegerea depinde în mare măsură de preferința ta personală și la ce vrei să folosești tableta. Dacă ai nevoie doar de Microsoft Office de exemplu, atunci cea mai bună alegere este o tabletă Windows, deși aplicațiile Office sunt disponibile și pe iOS atâta timp cât ai o licență pentru Office 365.

Dacă munca ta se bazează însă mai mult pe cloud în Google Apps sau alte servicii similare, vei putea alege dintr-o varietate mult mai mare de tablete din moment ce, în teorie, singurul lucru de care ai nevoie este un browser modern.

Cât de dependent ești de tastatură și mouse

Dacă ai impresia că tastele on-screen sunt îndeajuns pentru productivitate, te înșeli. Adevărul e că vei avea nevoie de o tastatură fizică adițională pentru a lucra cu tableta în condiții cât mai optime.

Tablete precum Surface Pro 3 sau Lenovo Yoga Tablet 2 vin echipate direct din fabrică cu tastatură fizică opțională. iPad-urile și tabletele Android dispun de asemenea de funcții care fac posibilă atașarea de accesorii precum o tastatură fizică separată.

Dacă ai nevoie și de un mouse, cel mai bine ar fi să alegi o tabletă Windows.

Spațiul de stocare

Toate tabletele au un spațiu de stocare de cel puțin 16GB, iar dacă te-ai orientat spre o tabletă Windows, vei dispune de minim 64GB. Tabletele low mid-range sunt echipate de regulă cu 32GB. În cazul în care ai nevoie de mai mult spațiu, va trebui să înclini spre un model mai scump sau să alegi o tabletă cu slot microSD.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.