Oculus Rift se va lansa la începutul anului viitor

0
539

Compania americană care se ocupă cu tehnologia realităţii virtuale, Oculus VR, a anunţat recent că mult aşteptatul headset Oculus Rift va fi lansat pe piaţă în primul sfert al anului 2016, device-ul aflându-se în lucru de 3 ani.

Oficiali ai companiei Oculus au anunţat pe blog că se pot face precomenzi pentru produs prin intermediul site-ului oficial al Oculus VR începând cu ultimele luni ale anului curent, urmând ca livrările să se efectueze în 2016.

Versiunea de headset Oculus Rift care va fi supusă comercializării se bazează pe prototipul Crescent Bay şi se anunţă a fi o opţiune ideală de a lua contact cu realitatea virtuală, însă deocamdată nu au fost furnizate detalii tehnice prea multe. Putem însă ghici cu uşurinţă faptul că este impetuos necesar ca device-ul să fie conectat la un PC puternic pentru a fi funcţional. Compania americană a relevat faptul că Oculus Rift va beneficia de un design foarte plăcut şi că este alcătuit din headsetul VR, un dispozitiv audio şi dispozitive de control ale experienţelor.

Oculus VR deţine atât software propriu pentru noul device, cât şi software ale unor companii partenere.

Nate Mitchell, un membru important din cadrul companiei Oculus ce-şi are sediul în California, se declară extrem de încântat de Oculus Rift şi că acesta va fi disponibil pe piaţă de la începutul anului 2016.

Oficialii Oculus au declarat că în săptămânile care urmează se vor da publicităţii noi informaţii privind Oculus Rift, mai exact unele ce ţin de hardware, software, input şi multe altele despre jocuri făcute pentru VR (Virtual Reality/Realitate Virtuală). Săptămâna viitoare vor fi publicate detaliile tehnice oficiale pentru Oculus Rift.

Oculus VR a fost fondată în oraşul Irvine din California în anul 2012 de către Palmer Luckey şi Brendan Iribe, iar primul produs al companiei va fi tocmai Oculus Rift. În 2014 Oculus VR a fost achiziţionată de către Facebook în schimbul a 2 miliarde de dolari. Tot în anul 2014 a fost anuntat ca savant-sef in cadrul Oculus VR programatorul Michael Abrash.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.