Smartwatch-ul Samsung Gear A ar putea fi lansat în septembrie

0
477

Toată lumea așteaptă ca viitorul smartwatch al celor de la Samsung să fie „€œperfect”, iar conform noilor zvonuri, acesta va fi lansat la sfârșitul verii. Potrivit SamMobile, Gear A va fi dezvăluit publicului în septembrie, alături de flagship-ul Galaxy Note 5.

Sursele site-ului afirmă că lansarea smartwatch-ului a fost planificată inițial în prima jumătate a lui 2015, însă se pare că Samsung a decis să amâne evenimentul cu câteva luni. Este posibil ca sud-coreenii să întâmpine probleme cu acest device sau pur și simplu doresc să aștepte până când „febra” Apple Watch va trece.

Se speculează că ceasul va dispune de un bezel ring rotativ, similar cu Digital Crown de la Apple, conexiune 3G pentru efectuarea apelurilor video și va avea sistem de operare Tizen. Acest sistem de operare, dezvoltat de Samsung împreună cu Linux și Intel, este întâlnit de regulă la device-uri mobile, însă recent a fost implementat și la câteva smart TV-uri.

Dacă într-adevăr noul smartwatch va fi dezvăluit odată cu Galaxy Note 5, este de așteptat ca device-ul să fie văzut pentru prima dată în luna septembrie la Berlin în cadrul expoziției IFA 2015. Samsung ne-a obișnuit până în prezent să lanseze acolo ultimele flagship-uri din seria Galaxy Note. Tot acolo a fost dezvăluit în premieră și ceasul inteligent Galaxy Gear, primul produs de acest fel al companiei.

Au trecut aproape doi ani de la apariția primului smartwatch Samsung. În tot acest timp, piața gadgeturilor wearable s-a schimbat foarte mult, făcând din lansarea lui Gear A un eveniment mai important poate decât lansarea lui Galaxy Note 5. Rămâne de văzut însă dacă Samsung poate face față concurenței acestei piețe și dacă va reuși să aducă ceva nou în lumea smartwatch-urilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.