Facebook vrea să afle de ce există lipsa de diversitate

0
476

Facebook vrea să afle de ce lipsa de diversitate pe News Feed-ul dumneavoastră există. Rețeaua de socializare a realizat recent un studiu pentru a afla de ce oamenii, de cele mai multe ori, văd aceleași postări de fiecare data și dacă un „bubble filter” este de vină. Ce este „Bubble filter” ? „Buuble filter” este ceea ce numim situația în care algoritmul siteului prezintă doar postările bazate pe ceea ce ați făcut click, pe ce ați apăsat butonul like sau pe ce ați comentat. Pentru acest studiu special, rețeaua de socializare a utilizat date anonime de la 10,1 milioane de utilizatori Facebook care au listat afilierea lor politică pe profilurile lor. Cercetătorii au monitorizat linkurile de știri și au analizat dacă acestea au fost postate de către conservatori, liberali sau moderați.

Rezultatul? Potrivit unui post pe un blog administrat de un cercetător Facebook, care detalieaza conținutul studiului:

„În timp ce News Feed-ul afișează conținutul care este ceva mai aliniat cu ideologia unui individ, bazată pe acțiunile persoanei pe Facebook și pe ce conținut au dat click prietenii acesteia, clasamentul News Feed-ului se confruntă cu cât mai multă diversitate.”

Studiul admite că efectul bubble este real- în grade diferite, în funcție de aparența poltiica- dar susține că algoritimii sitelui nu implică o mare parte în diversitate. Prietenii de pe profilul tău, aparent, au un efect mai profund asupra News Feed-ului.

„Prietenii, cel mai probabil, sunt asemănători în vârstă, nivel de educație, ocupație și poziție geografică. Nu este surprinzător să aflăm că același lucru este valabil pentru aparența politică pe Facebook.”

Cu toate acestea, Eli Pariser, care a oferit o data un discurs la TED despre pericolele provocate de „bubble filter”, avertizează că studiul ar putea minimaliza efectele algoritmului Facebook. „Desigur, cine sunt prietenii tăi contează foarte mult în mediul social”, scrie aceasta, în răspunsul său pentru Medium. „Dar faptul că efectul algoritmului este aproape la fel de puternic ca propria noastră evitare a opinii, putem spune că algoritmul joacă o parte importantă.”

După cum puteți vedea, studiul a devenit destul de controversat. Dacă doriți să vă exprimați propriile concluzii o puteți face aici.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.