4 funcţii Chrome pentru Android folositoare

0
780

 

Versiunea Google Chrome pentru Android este foarte populară fiind instalată pe un număr de dispozitive de peste 5 milioane. Ceea ce îl face atât de căutat sunt funcţiile pe care le oferă şi uşurinţa operării, dar în acelaşi timp aceste plusuri se transformă în minusuri pentru unii dintre noi. Nu toţi suntem fani Google Chrome datorită acestor caracteristici.

În continuare voi prezenta un scurt istoric al browser-ului. Google Chrome permite navigarea din aceeaşi casetă, oferă sugestii şi informaţii pe măsură ce introduci un text (inclusiv căutări recente), ceea ce este foarte practic deoarece tastezi mai puţin şi astfel economiseşti timp. Pentru cei flexibili ce variază constant între telefon-laptop nu trebuie să caute din nou pagina web pe care o citeau. Se poate accesa instantaneu filele deschise,marcajele,căutările recente de pe orice dispozitiv. Nu întotdeauna folosim telefonul cu ambele mâini de aceea acest browser mobil are o funcţie vocală, poţi găsi rapid ceea ce cauţi. Cum toate aceste funcţii necesită consum de date, Google Chrome a dezvoltat caracteristica comprimării datelor şi gestionării lăţimii de bandă. În acest fel se poate naviga reducând consumul cu până la 50%. Se poate pune problema descărcării în cazul anumitor motoare de căutare însă Google Chrome este disponibil în aceeasi variantă de pe acelasi site pentru laptop,telefon şi tabletă.

Există anumite trucuri foarte folositoare dar dacă nu eşti cunoscător sau dacă nu ai acces la informaţiile necesare nu le poţi descoperi. Sunt ascunse atât de bine încât trebuie să ştii unde să cauţi.

1.Activează modul de citire

Ştiaţi că motorul de căutare Google Chrome pentru Android deţine o funcţie de citire? Singurul lucru ce trebuie făcut este să îl activezi. Scopul aceseti funcţii este de a elimina tot conţinutul nefolositor ce înconjoară un articol sau orice alt element ce urmează a fi studiat. Pentru a activa această caracteristică trebuie să scriem în bara de căutare ” Chrome://flags/#enable-reader-mode-toolbar-icon ” urmat de click pe Enable.

2.Rezultatele căutărilor apar instant

În cazul în care vă gândiţi să copiaţi la geografie sau istorie este cea mai utilă funcţie. Chrome va răspunde la întrebări de bază direct în cutia cu sugestii. Pentru activare : ” Chrome://flags/#answers-in-suggest ” şi selectează Enable.

3.Un browser mai rapid

O altă funcţie experimentală, teoretic, creşte viteza de căutare a rezultatelor. Pentru ca motorul de căutare să se încarce imediat cum aţi tastat un link accesaţi ” Chrome://flags/#disable-click-delay ” şi click.

4.Caută mai rapid

O altă caracteristica ascunsă iţi permite să primeşti rezultate instante utilizând Google Search. Accesaţi „ Chrome://flags/#enable-instant-searck-clicks ” şi apăsaţi pe Enable.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.