Poliția dintr-un oraș indian va folosi drone pe post de arme

0
631

Deși dronele devin din ce în ce mai populare pe zi ce trece, în India ele nu s-au bucurat de prea multă atenție până acum. Acest lucru urmează să se schimbe deoarece departamentul de poliție din Lucknow, un oraș destul de populat al țării, va achiziționa cinci drone armate cu substanțe găsite și în spray-urile cu piper. Principalul scop este de a ține sub control mulțimile și a evita eventuale revolte.

Acest concept nu este complet nou pentru oraș, în trecut s-au mai folosit roboți aerieni pentru suvraveghere și capturare de imagini, orașul fiind gazdă a numeroase manifestări religioase, însă dronele armate sunt o noutate. Fiecare dintre ele costă 9,600 de dolari și transportă o încărcătură de 2 kg.

La prima vedere, dronele armate cu spray par a fi o investiție bună pentru acest oraș, capitala statului Uttar Pradesh, un loc cunoscut pentru numeroasele sale violențe în masă. Cu toate astea, există semne de întrebare legate de practicalitate acestei metode, mulți fiind convinși că operatorii de drone nu au cum să își facă o idee prea clară asupra unei situații izbucnite jos și să acționeze în conformitate cu aceasta. Un ofițer aflat la fața locului în schimb, ar putea detecta mai ușor eventuale porniri violente fiind capabil să gestioneze situația într-un mod mult mai eficient. Folosind drone este mult mai greu de discernut între vinovați și nevinovați iar acest lucru ar putea duce mai degrabă la amplificarea revoltei.

În ciuda dezavantajelor, dronele oferă întradevăr poliției un acces mai rapid și mai ușor în cazul unor situații care amenință ordinea și siguranța publică, mai ales într-un oraș precum Lucknow, popular datorită kebabului dar și datorită blocajelor de trafic. Rămâne de văzut dacă folosirea dronelor ca arme va avea rezultate pozitive în prevenirea revoltelor. Existența lor ar putea fi destul totuși pentru a împrăștia o mulțime dar în același timp ar putea crea și mai multă panică.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.