4 întrebuințări utile ale Compute Stick-ului – un desktop PC de mărimea unui stick

0
584

Pentru cei care s-au săturat să care după ei tot timpul laptopul împreună cu încărcătorul lui, Intel oferă acum o alternativă. Este vorba de Intel Compute Stick, un desktop PC pe care îl poți purta în buzunar. Acesta are forma unui stick HDMI și poate fi conectat la orice monitor care are un port HDMI.

Computerul dispune de un procesor quad core Intel Atom Z3735F, 2GB de RAM și spațiu de stocare de 32GB. Are 4 cm în lungime și 1 cm în lățime și vine echipat cu Windows 8.1 și Bing. Nu vei primi la pachet cu el monitor, tastatură sau mouse. În principal, Intel Compute Stick este un sistem fără periferice care îți încape în buzunar.

Dacă te întrebi ce poți face cu un astfel de device, mai jos ai o listă cu câteva întrebuințări utile ale Compute Stick-ului.

1. Streaming video pe orice monitor sau televizor HD
La fel ca și Apple TV sau Roku, Intel Compute Stick poate fi folosit pentru a viziona Netflix direct pe televizorul tău. Mini PC-ul vine însă în plus cu Amazon Prime Video, un serviciu indisponibil pentru AppleTV și HBO Now, indisponibil pe Roku. Teoretic, poți folosi orice serviciu de streaming video atâta timp cât dispui de abonamentele necesare.

2. Prezentarea proiectelor într-un mod mult mai lejer
Intel Compute Stick este un Windows PC în toată regula. Asta înseamnă că poți utiliza playerul PowerPoint sau versiunea întreagă a programului PowerPoint doar prin conectarea stick-ului la orice proiector care dispune de un port HDMI.

3. Accesarea serviciilor cloud
Dacă afacerea sau locul tău de muncă se bazează pe un serviciu de stocare a fișierelor în cloud, cu ajutorul Compute Stick-ului vei avea acces la munca ta direct de acasă fără să mai cari după tine laptopul de 2 kg. Vei putea chiar lua cu tine device-ul în vacanță, atâta timp cât hotelul la care stai dispune de un televizor HD și Wi-Fi.

4. Jocuri
Majoritatea jocurilor Flash sau HTML5 disponibile pe internet vor fi accesibile și complet funcționale. Nu te aștepta să poți juca Bioshock de exemplu, însă jocuri simple gen Angry Birds sau alte simulatoare arcade care se găsesc pe diferite site-uri interactive vor rula fără nici o problemă pe Intel Compute Stick.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.