40 de ani de efecte speciale într-un singur minut

0
523

Ca urmare a aniversării a 40 de ani de activitate a companiei americane de efecte vizuale Industrial Light & Magic, a fost lansat un videoclip care reușește să facă un foarte scurt rezumat al celor mai spectaculoase momente realizate pentru industria cinematografică de către compania înființată de George Lucas.

În decursul celor 40 de ani de activitate glorioasă, ILM (Industrial Light & Magic) a reușit să strângă 15 decernări academice. Inițial fiind înființată pentru a crea efectele vizuale pentru celebra serie Star Wars, compania a realizat efecte speciale pentru mai mult de 300 de filme, 317 mai exact, printre care se numără producții celebre precum Indiana Jones, Harry Potter, Star Trek, seria Terminator, Men in Black, Pearl Harbor, Jurassic Park 3, Hulk, Peter Pan, Eight Below, Mission Impossible 3, Pirații din Caraibe, Transformers, Rush Hour 3, Avatar, Iron Man 1 și 2, Hugo, G.I. Joe: Retaliation sau The Avengers.

Iată videoclipul de care vorbeam, unul cel puțin fascinant și care include și mult-așteptatul Star Wars – The Force Awakens ce va fi lansat la sfârșitul anului curent:

Industrial Light & Magic a luat ființă în vara anului 1975 într-un depozit aflat lângă aeroportul Van Nuys, având ca angajați de început tineri absolvenți de facultăți și studenți înzestrați cu imaginații bogate. După ce li s-au solicitat să creeze personajele fantastice, navele spațiale și alte elemente din film, munca lor s-a desfășurat pe parcursul a multor ore, punând practic bazele companiei care urma să schimbe benefic industria cinematografică pentru totdeauna.

Tot un angajat din cadrul ILM-ului, pasionat de programare, a fost inventatorul celebrului program Photoshop.

Spiritul inovativ a dăinuit mereu în compania americană, realizări virtuale precum metamorfoza unui om în mercur sau dinozauri plimbându-se printre oameni reprezentând scenarii clasice.

George Lucas a realizat o creație revoluționară odată cu înființarea ILM-ului și prin prisma faptului că în vremurile respective nu ar fi crezut nimeni că e posibilă realizarea unor efecte vizuale de acel calibru, deși extratereștri care dispun de tehnologie avansată existau cel puțin în imaginația oamenilor de multă vreme.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.