Ford se alătură demersului companiei Tesla în dezvăluirea brevetelor mașinilor sale electrice

0
700

După ce Elon Musk, CEO al companiei Tesla Motors, a anunțat anul trecut într-un articol postat pe blogul său că va deschide întreaga sa tehnologie brevetată pentru a fi utilizată de oricine este interesat, iată că și compania Ford a hotărât ieri să procedeze la fel, tocmai acum, cu puțin timp înaintea deschiderii serviciului GoDrive în Londra, în care jumătate din flota destinată acestui serviciu este formată din automobile electrice.

4

Demersul lui Elon Musk, ale cărui proiecte par desprinse dintr-o călătorie temporală în viitor, a avut ca scop declarat impulsionarea industriei automobilelor electrice, dat fiind faptul că problema majoră a acestei industrii o reprezintă decalajul apărut între o companie X ce a descoperit o tehnologie inovatoare și ceilalți jucători din domeniu, decalaj ce poate însemna trecerea mai multor ani până ca jucătorii să poată prinde din urmă compania X.

https://www.youtube.com/watch?v=rrcyl6hgRhs

Adversar declarat al automobilelor clasice, Elon Musk a intuit corect faptul că politica sa de a împărtăși celorlalți tehnologia sa brevetată, va fi urmată și de alți mari producători de mașini electrice, pentru ca automobilele cu zero emisii să ajungă cât mai repede în toată lumea.

Anunțul făcut ieri de compania Ford, conform căruia vor dezvălui la rândul lor minim 650 de brevete dedicate tehnologiei vehiculelor electrice, confirmă încă o dată calitățile de vizionar ale excentricului Elon Musk.

2

Recunoscând schimbarea pozitivă adusă de Tesla Motors în dezvoltarea industriei automobilelor electrice prin deschiderea propriilor brevete, reprezentanții companiei Ford cer în schimb pentru brevetele lor o taxă a cărei valoare nu a fost divulgată deocamdată.

Ford are deja la vânzare șase modele de automobile hibrid (funcționează alimentându-se atât electric, cât și cu combustibil clasic)  sau total electrice dar se pare că urmărește creșterea acestui număr cu ajutorul unei facilități noi localizate în Deaborn, chiar lângă laboratoarele originale ale lui Henry Ford.

 

In plus de asta, Ford intenționează să angajeze încă 200 de ingineri specializați în vehicule electrice la laboratoarele ”Ford Engineering” în cursul acestui an, mutare ce ”va rezolva această mare provocare și va îmbunătăți industria” după cum declară reprezentanții companiei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.