Nvidia și-a lansat consola Shield care poate realiza streaming video la calitatea 4K

0
887

Intitulată Shield, consola de jocuri ce suportă și streaming-ul video la calitatea 4K în Android TV, a fost lansată ieri pe piața IT de către Nvidia.

Shield dispune de un design neobișnuit, dar faptul că este foarte subțire îndeplinește principiul fundamental deja cum că dispozitivele electronice trebuie să fie cât mai utile și cât mai reduse în dimensiuni. Excluzând controller-ul, consola are 130mm în grosime și cântărește doar 654g.

Shield este dotată cu așa-numitul „superchip” al celor de la Nvidia, care este capabil de o memorie RAM de 3GB. Consola are un spațiu de stocare de 16GB dacă este achiziționată în varianta pentru prețul de 199$, iar pentru 299$ se poate cumpăra varianta Pro, care are un spațiu de stocare mult mai mare, de 500GB. Memoria internă în cazul ambelor versiuni ale consolei poate fi mărită printr-un card microSD sau cu ajutorul unui USB 3.0.

Procesorul consolei Shield este unul de tip Tegra X1 cu Maxwell GPU 256-core, caracteristicile video sunt bazate pe tehnologie Ultra-HD după cum am dat de înțeles anterior și se pot rula jocuri până la 60fps. Shield dispune și de tehnologie wireless prin Wi-fi și Bluetooth.

Shield este capabilă atât de streaming video la calitatea fabuloasă 4K prin intermediul unor servicii precum YouTube, Netflix și altele, cât și de Android TV unde se pot accesa și diverse aplicații utile. E posibilă rularea de jocuri prin serviciul GRID cum ar fi Batman: Arkham Origins, Ultra Street Fighter 4, Street Fighter X Tekken, FEAR 3, Bionic Commando, Dirt 3, Homefront, Grid 2, Saints Row 4, The Witcher 2: Assassins of Kings, Dead Island: Riptide, Dead Rising 2, Darksiders 2, Devil May Cry 4, Strider, Overlord 2, Red Faction: Armageddon, Saints Row 3, Trine 2, The Vanishing of Ethan Carter, Revolver 360 REACTOR sau Metro Last Light Redux.

Consola Shield poate fi dotată prin cumpărarea de game controller-uri suplimentare la prețul de 60$ fiecare, sau prin cumpărarea unei telecomenzi la prețul de 50$.

Consola Shield al celor de la Nvidia poate fi cumpărată momentan doar de pe site-ul sau personal, Amazon și Best Buy.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.