FIFA 16 va include și echipe de fotbal feminin

13
1284

Cei de la EA Sports au anunțat că noul joc din mult-îndrăgita serie FIFA ce va apărea pe 22 septembrie, adică FIFA 16, va include și echipe naționale de fotbal feminin, adică reprezentantele unor țări precum Germania, SUA, Brazilia, Anglia, Franța, Spania și multe altele.

David Rutter a declarat pentru The Guardian că ideea în sine există de multă vreme, doar că, în mod surprinzător, cei de la EA Sports nu au dispus până acum de tehnologia necesară pentru a realiza distincții între bărbați și femei. În plus, a fost o sarcină destul de dificilă pentru membrii companiei canadiene să călătorească suficient pentru a scana fețe și a colecta informațiile necesare, potrivit spuselor lui Rutter.

Informația privind introducerea caracterelor feminine în FIFA 16 apare într-o perioadă nu tocmai fericită pentru Federația Internațională de Fotbal Asociație, ținând cont că 6 oficiali ai ei au fost arestați în urmă cu câteva zile drept urmare a unor acuzații de corupție ce au fost aduse împotriva lor.

În trecut au mai existat cazuri în care firme ce dezvoltă jocuri au invocat probleme tehnice drept scuză pentru faptul că au exclus caracterele feminine: în cadrul târgului E3 de anul trecut, un dezvoltator Ubisoft a menționat că includerea de caractere feminine într-un joc din seria Assassin’s Creed le-ar fi dublat munca celor implicați în proiect.

Același David Rutter a declarat că echipele de club din seria de jocuri FIFA vor fi și ele alcătuite din reprezentantele sexului frumos, însă acest lucru va fi posibil doar peste câțiva ani.

Este important de reținut că echipele de fotbal feminin din FIFA 16 vor fi disponibile doar când sunt confruntate unele cu altele, deci nu vom putea să-l vedem pe Dani Alves încercând s-o deposedeze de minge pe englezoaica Stephanie Houghton, de exemplu.

Cred că vestea nu poate fi decât de bun augur pentru fanii seriei FIFA și a fotbalului în general, pentru că este larg cunoscut faptul că sportul-rege provoacă multe satisfacții și în rândul reprezentantelor sexului frumos.

DigiPedia

13 COMENTARII

  1. Nu stiu daca vor fi multi cei care vor juca FIFA 16, fotbal feminin insa ideea in sine e foarte buna. Sper sa apara si varianta de baschet feminin, WNBA. (daca deja nu a aparut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.