Noile modele Chevrolet vor dispune simultan de Apple CarPlay și Android Auto

0
488

Chiar dacă Hyundai a anunțat luni disponibilitatea imediată a  ambelor aplicații Apple CarPlay și Android Auto simultan pe noul model Hyundai Sonata, putem afirma că Chevrolet este primul producător auto ce va echipa nu mai puțin de 14 modele 2016, începând cu sfârșitul verii 2015 cu cele două aplicații.

Spre deosebire de Hyundai, aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto nu vor fi compatibile cu autoturisme deja construite (cum a procedat Hyundai cu modelul Sonata), acestea echipând exclusiv noile modele ale companiei Chevrolet, aparținând gigantului General Motors (GM).

Compania Chevrolet fiind retrasă de GM de pe continentul european, se pare că numai clienții ce vor achiziționa noul model Opel Astra se vor putea bucura de cele două aplicații simultan, compania Opel aparținând și ea de GM. Noul Opel Astra va fi prezentat în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Pentru păstrarea unei simplități în utilizarea celor două aplicații, setările inițiale ale Apple CarPlay și Android Auto  de pe noile modele de autoturisme Chevrolet nu vor fi aglomerate cu prea multe opțiuni. Cele mai importante funcționalități cum ar fi hărțile și navigația vor fi limitate la câte una pentru fiecare platformă, Apple Maps pentru Apple CarPlay și Google Maps pentru Android Auto.

2

De asemenea, Apple CarPlay va dispune numai de Phone, Messages și Music (Apple’s) și aplicațiile terțe compatibile cu CarPlay, nicidecum de miile de aplicații aprobate pentru iPhone. In aceeași idee, Android Auto va dispune de asistentul personal inteligent Google Now și de Google Play Music.

Pentru a pune Apple CarPlay sau Android Auto în funcțiune, trebuie să avem un smartphone compatibil care să aibă instalat un software cât mai recent precum și sistemul MyLink. Smartphone-ul se conectează printr-un cablu USB, atât Apple CarPlay cât și Android Auto blocând toate aplicațiile ce nu sunt acceptate, accesarea acestora fiind posibilă numai prin deconectarea smartphone-ului.

1

Controlul Apple CarPlay sau Android Auto se poate face în mai multe moduri: din tabloul de bord și butoanele de pe volan, din touchscreen sau vocal prin Siri sau Google Voice Recognizer. Apple CarPlay va funcționa atât pe ecranele de 7-inch cât și pe cele de 8-inch cu MyLink, în timp ce Android Auto va merge deocamdată numai pe ecranele de 7-inch, disponibilitate celor de 8-inch fiind posibilă abia în a doua jumătate a anului viitor.

https://www.youtube.com/watch?t=12&v=jSrfHCT_c_s

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.