GoPro a creat pentru Google Jump o instalație formată din 16 camere video

1
607

Corporația americană GoPro, responsabilă de crearea multor camere foto/video care dispun de calitatea HD, tocmai a anunțat prin intermediul unor oficiali că a reușit să construiască alături de Google un sistem format din 16 camere video, destinat în special filmării de conținut de tip VR (Virtual Reality) în 3D.

Invenția a fost construită în principal pentru a se filma prin intermediul ei conținut VR pentru noul „ecosistem” al celor de la Google, denumit Jump.

Sistemul de camere al celor de la GoPro este capabil să realizeze filmări dintr-o sumedenie de unghiuri, permițându-le utilizatorilor săi să poată crea cu ușurință conținut VR.

După ce GoPro a achiziționat la începutul anului compania de software bazată pe VR și denumită Kolor, membrii corporației americane vor să-și solidifice și mai mult partea de software odată cu invenția sistemului de 16 camere video, respectându-și blazonul de lideri ai industriei camerelor video.

Cele 16 camere video au abilitatea de a se sincroniza cu lejeritate între ele pentru a forma un video cât mai concludent și nu este nevoie în prealabil de o configurare sofisticată.

Potrivit celor de la GoPro, invenția lor va fi disponibilă pentru început doar creatorilor de conținut de YouTube, sub titulatura „early access program”, fără a se ști pentru moment genul de public pentru care va fi destinat pe viitor sistemul de camere video.

Nu se cunosc momentan informații nici despre prețul ansamblului de 16 camere video creat de GoPro, dar putem ghici cu lejeritate că va fi unul destul de piperat cel puțin în primele luni de la lansare.

Avându-și sediul în orașul Șan Mateo din California și fiind înființată în anul 2002 de către omul de afaceri american Nick Woodman, corporația GoPro a raportat în anul 2013 că a înregistrat venituri de aproape un miliard de dolari.

 

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.