Apple intră în competiția realității virtuale

0
551

O informație recentă dezvăluie achiziționarea de către Apple a companiei germane Metaio, un startup specializat în producerea de software AR (realitate  augmentată) lansat încă din 2003, considerat unul dintre pionierii în Augmented Reality (AR) și Computer Vision.

Compania Metaio are un canal pe Youtube unde prezintă sute de clipuri video despre AR, tutoriale, prezentări, demo-uri și un fel de ghid video în care arată cum tehnologia poate transforma lumea reală în obiecte virtuale. Printre clienții care au apelat la Metaio se numără și comercianți celebri precum Ferrari sau Ikea.

https://www.youtube.com/watch?t=28&v=DT5Wd8mvAgE

Se pare că cei de la Apple au priceput rapid faptul că anul 2016 se anunță ca anul realității virtuale și potrivit zvonurilor tot mai puține ce răzbat din Cupertino, compania ar lucra, în spatele ușilor închise, la cel puțin un proiect în domeniul VR.

Paradoxal, realitatea virtuală și realitatea augmentată sunt similare și diferite în același timp. Realitatea virtuală este versiunea unei lumi generate de computer în timp ce realitatea augmentată prezintă viața reală îmbunătățită (sau augmentată) cu imagini generate de computer.

3

 

Achiziționarea companiei Metaio confirmă faptul că Apple nu vrea să rămână în planul secundar al fenomenului VR, după ce anul trecut Facebook a cumpărat Oculus VR (producătorul de căști VR) pentru mai mult de 2 miliarde de dolari și Microsoft a lansat propria tehnologie de realitate augmentată denumită Hololens.

Mai mult decât atât, Samsung a creat în parteneriat cu Oculus Gear VR, care e compatibil cu smartphone-urile sale recent lansate Samsung Galaxy S6 și S6 Edge. Compania Sony are și ea un proiect VR denumit Morpheus iar din colaborarea între Valve și Vive a rezultat un joc VR special denumit Arizona Sunshine.

Toate semnalele din jur arătau clar concentrarea forțelor majorității jucătorilor din industria tech către zona VR, cu un moment de vârf prognozat undeva la începutul anului viitor.

Compania Metaio a fost lansată în 2003 în Munchen ca ramură a unui proiect al celor de la Volkswagen, după numai doi ani lansând unul dintre primele aplicații AR care permitea utilizatorilor să-și decoreze locuințele cu mobilier virtual.

2

 

Ulterior, Metaio  a creat Junaio, un browser AR mobil disponibil pentru ambele sisteme de operare iOS și Android.

https://www.youtube.com/watch?v=2HRW-yDgzA8

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.