Popcorn Time: Scurt istoric al celui mai popular serviciu pirat de streaming video

0
630

Majoritatea dintre noi când spunem despre un serviciu de streaming de filme şi seriale TV, la nivel mondial ne gândim la Netflix, sau pe plan local, la Voyo. Însă în ultimul an şi jumătate nenumăraţi competitori şi-au făcut apariţia în mediul online, unii dintre ei fiind aproape la fel de uşor de utilizat. Ba mai mult, aceste servicii nu percep nici un fel de taxă şi da, ai ghicit, tot conţinutul lor este piratat. Unul distre aceste servicii este Popcorn Time, şi într-un timp foarte scurt a devenit cunoscut sub numele de „Netflix-ul piraţilor”.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 25 octombrie 2015

Popcorn Time poate fi instalat pe Windows, Mac, Linux, iOS, şi Android. Interfaţa acestuia seamănă cu cea a lui iTunes, o librărie plină cu titluri ale oricărui film existent şi chiar a filmelor care nu au fost lansate încă. Nu trebuie decât să alegi ce vrei să vezi şi să dai click pe Play, atât de simplu.

Cu toate acestea, ce se întâmplă în spatele scenei este mult mai complex, că să nu mai spunem că şi ilegal în majoritatea regiunilor. Pentru a obţine acele filme, Popcorn Time trebuie să se conecteze cu mai multe grupuri de oameni care distribuie filme şi seriale TV cu ajutorul torrentelor şi tracker-elor. Apoi începe descărcarea video-ului pe care ai ales să-l vezi şi în acelaşi timp distribui datele descărcate de tine mai departe altor utilizatori care vor să vadă acelaşi video. Asta înseamnă că în momentul în care ai ales să dai click pe Play, în acelaşi timp descarci conţinut piratat dar îl şi distribui altor utilizatori.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 25 octombrie 2015

Torrentele există de foarte mult timp şi întotdeauna au fost asociate cu pirateria. Deşi cu ajutorul lor utilizatorii pot obţine gratuit orice fel de conţinut media şi nu numai, nu este îndrăgit de toată lumea şi asta datorită paşilor „descarcă şi mai apoi redă”

Pe de altă parte, Popcorn Time este diferit de tot ce a existat până acum în mediul online. Acesta reuşeşte să fie foarte uşor de utilizat prin ascunderea tuturor aspectelor complicate legate de utilizarea torrentelor sub o interfaţă intuitivă. Acest lucru nu ajută doar practic, ci oferă aplicaţiei şi un aer de legitimitate, încurajând astfel utilizatorii intimidaţi de torrente să folosească cu încredere platforma. Acestea sunt motivele majore pentru care Popcorn Time şi-a câştigat popularitatea într-un timp atât de scurt şi pentru care titularii de drepturi de autor sunt atât de nemulţumiţi în ceea ce îl priveşte.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 25 octombrie 2015

Cu siguranţă ai auzit de Popcorn Time în ultimul an şi jumătate, însă adevărata poveste din spatele acetuia pare de nedesluşit. Asta pentru că sunt mai multe versiuni ale platformei, concepute de echipe diferite de dezvoltatori, asftel încât, nici la ora actuală nu se ştie exact cui aparţine platforma. Acest aspect a jucat un rol important şi în închiderea lui Popcorn Time. În momentul în care se închide o platformă, în doar câteva ore o nouă versiune îi va lua locul.

Continuare pe pagina 2 >>>

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.