A fost eliminată o aplicaţie cu peste 600 de milioane de utilizatori din App Store

0
688

Dacă aveţi un terminal de la Apple şi vă gândiţi că sunteţi cu mult mai siguri faţă de orice alt dispozitiv ce rulează la momentul de faţă Windows sau Android, vă înşelaţi, întrucât vorbim despre o platformă standard prin intermediul căreia hackerii pot avea acces trecând peste toate sistemele de securitate. De cele mai multe ori neatenţia stă la baza atacurilor cibernetice. Spre exemplu atunci când descărcaţi o aplicaţie şi nu sunteţi atenţi la permisiunile cerute de aceasta, putând să vă cauzeze foarte mult rău la terminalul vostru mobil.

Din cauza unui malware periculos întregul sistem poate fi avariat iar informaţiile de pe acesta pot fi folosite în scop comercial. Apple, a găsit zilele acestea o astfel de aplicaţie periculoasă ce îi avea în vedere în special pe utilizatorii de iPhone şi Mac. XcodeGhost, este malwareul care putea să vă acceseze cu uşurinţă datele personale, fără să aveţi vreo bănuială.

Versiunea standard din magazinul Apple era întradevăr bună, însă atunci când era pusă în funcţiune aceasta îi îndemna pe utilizatori să descarce o variantă upgradată, ce ar fi avut în interiorul ei şi un virus destul de periculos. Odată ce virusul era instalat în terminal, acesta se răspândea în toate aplicaţiile şi începea să colecteze informaţii ce erau trimise ulterior către un server privat al hackerilor.

Conform informaţiilor celor de la Apple, se pare că respectivul virus a reuşit să afecteze peste 40 de aplicaţii, printre care şi cea de mesaje, WeChat care are la momentul de faţă peste 600 de milioane de utilizatori activi. Aceştia au mai confirmat că vulnerabilitatea afecta doar versiunea mai veche, iar cei ce erau cu updateurile la zi nu au avut nimic de suferit.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.