Această invenție ne va ajuta la deschiderea oricărei uși

0
490

Lansat în capitala Germaniei, device-ul denumit Kiwi este folosit deja de către 1300 de locuitori ai Berlinului, fiind lansat spre comercializare încă din anul 2012. Cu o finanțare de 4 milioane de euro, invenția Kiwi poate ajuta la deschiderea oricărei uși. Și nu, nu o zic în vreun sens figurat dacă asta ați crezut, ci mă refer strict la faptul că nu veți mai avea nevoie de chei pentru a vă debloca ușile locuinței dacă vă procurați device-ul revoluționar.

Karsten Nölling, șeful vânzărilor pentru dispozitivele Kiwi, a confirmat că prin această invenție se dorește ca rezidenții să-și poată debloca ușile mai ușor și mai comod, deși există și opțiunea deschiderii unei uși prin telecomandă, dar această metodă din urmă este destinată mai degrabă unor diverse companii.

Tehnologia dispozitivului Kiwi este destul de similară cu cea întâlnită la mașini. Kiwi poate fi folosit prin intermediul unei aplicații de smartphone, deschizându-se ușa vizată printr-o comandă simplă, chiar și când aceasta se află la distanță de sute de kilometri. O variantă și mai comodă de utilizare e ca persoană în cauză să meargă spre ușa dorită având dispozitivul asupra sa, iar când distanța se micșorează la 3 metri, ușa se deschide automat.

Potrivit spuselor lui Nölling, e nevoie de circa 20 de minute pentru ca dispozitivul Kiwi să fie pus în funcțiune, fiind nevoie totodată și de amplasarea lângă ușa vizată a unui senzor de mărimea unui card de credit. Un card SIM care folosește rețeaua Deutsch Telekom și un portal mobil permit updatarea sistemului prin telecomandă și controlarea lui cu ajutorul unui smartphone.

Compania colaborează în prezent cu altele precum Deutsch Post sau Allianz în scopul răspândirii tehnologiei deschiderii ușilor prin Kiwi, prin care doar luna trecută s-au deschis peste 140000 de uși de pe teritoriul Germaniei. Firma Degewo deja și-a manifestat dorința clară de a implementa tehnologia Kiwi asupra tuturor celor 75000 de apartamente din Berlin deținute.

Abonamentele lunare pentru dispozitivul Kiwi sunt la prețuri cuprinse între 1 euro și 5 euro, depinzând de numărul de persoane care trăiesc în aceeași locuință.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.