Un român a doborât recordul pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard

0
1022

Nu este chiar corect să spunem cムnu există hoverboard-uri. Ele există, în forme diferite, în sălbăticie. Din păƒcate, de asemenea, se întâmplă ca acestea să fie destul de fragile, ceea ce înseamnă că sunt fie în imposibilitatea de a rula pentru mai mult de câteva secunde sau să necesite o suprafață cu un câmp magnetic opus.

Totuși, cu toții sperăm la un hoverboard complet funcțional pus în comercializare, iar într-o zi această dorință va deveni o posibilitate.

Astăzi, am ajuns cu un pas mai aproape datorită compatriotului nostru, Cătălin Alexandru Duru, un român stabilit în Canda care tocmai a doborât recordul oficial pentru cel mai lung zbor vreodată pe un hoverboard.

alx

Folosind propria concepție a unui skateboard plutitor- de data aceasta o placă orizontală alimentată de două ventilatoare masive precum un quadcopter, o alimentație mai bună decât cu un jet de apă sau cu magneți- Alexandru Duru a reușit să zboare 275 de metri deasupra suprafeței lacului Ouareau din Quebec, Canada, sub privirile atente ale reprezentanților Guinness World Records.

Alexandru Duru a atins o înălțime de peste 4 metri pe placa sa, iar designul și construcția ei a ținut aproximativ 1 an.

Alexandru Duru a declarat pentru Guiness World Records că el a vrut să demonstreze că un zbor stabil poate fi realizat pe un hoverboard și că un om ar putea sta pe el și să îl controleze cu picioarele lui. Organizația de înregistrări a declarat, la rândul ei, că a fost un moment cu adevărat fascinant și memorabil.

Este clar că placa nu este încă în stadiul de comercializare- este nevoie de o calificare semnificativă de zbor, iar placa este destul de instabilă. Nu este dificil să vizionezi videoclipul și să îți imaginezi că ceva de genul acesta ar putea aduce puțină bucurie pentru restul omenirii. Desigur ca unii se vor gândi să utilizeze acest concept nu în scopuri tocmai bune.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.