Un hacker din grupul „Lizard Squad” își recunoaște vinovăția pentru comiterea a 23 de infracțiuni cibernetice

1
775

Grupul de atacatori cibernetici Lizard Squad și-a cunoscut notorietatea odată cu lansarea unor atacuri de tip DDoS asupra Playstation Network și Xbox Live, în luna decembrie a anului trecut, cauzând colapsul celor două servicii de gaming pe întreg parcursul sărbătorilor de iarnă.

Unul dintre membrii grupului este și un adolescent canadian, căruia i s-au imputat infracțiunile menționate, precum și multe alte activități ilegale săvârșite tot prin intermediul Internetului.

Adolescentul este acuzat de acțiuni precum maltratarea unor jucători de League of Legends, cum ar fi violarea intimității acestora, hartuire și chiar trimiterea nejustificată a unei echipe SWAT pentru a le înconjura locuințele. Potrivit unui site de știri canadian, tânărul și-a recunoscut vinovăția pentru 23 de infracțiuni cibernetice de care este acuzat, dintr-un total de 40.

Deși identitatea infractorului adolescent nu a fost divulgată, site-ul Ars Technica susține că tânărul a comis faptele ilegale sub pseudonimele obnoxious și internetjesusob, el postând pe YouTube chiar un videoclip care durează 9 ore, în care sunt descrise procedee de lansare a unor atacuri cibernetice.

Procurorul Michael Bauer a descris acțiunile ilegale săvârșite de adolescent, pentru o judecătorie provincială din orașul canadian Port Coquitlam: victimele băiatului erau adesea adolescențe de vârste apropiate lui, care obișnuiau să-și piardă timpul cu jocuri de PC – s-au lansat asupra lor atacuri de tip swatting, li s-au bombardat telefoanele cu sute de SMS-uri simultan și li s-au furat date personale din carduri de credit.

Tânărul infractor a fost arestat preventiv pentru 171 de zile și urmează să i se facă și o evaluare psihiatrică, probabil din cauză că s-a afișat destul de zâmbitor la audieri și aparent neregretandu-și faptele. Pedepsirea sa este programată să continue din data de 29 iunie, când se vor lua în calcul și celelalte infracțiuni de care este acuzat din totalul de 40.

Un alt membru din cadrul grupului de hackeri Lizard Squad a fost arestat în luna ianuarie a acestui an, acesta fiind un tânăr britanic în vârstă de doar 18 ani.

DigiPedia

1 COMENTARIU

  1. […] Compania Epic Games poate fi trecută acum pe lunga listă a victimelor hackerilor care au în comun dezvoltarea jocurilor video. Câteva exemple relevante ar fi colapsul rețelei de Playstation a celor de la Sony din urmă cu câțiva ani, sau faptele unui adolescent hacker din grupul Lizard Squad prin care a cauzat prejudicii unor jucători ai celebrului League Of Legends, după cum descriam într-un articol anterior, aici. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.