Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place. Este o expresie pe care am auzit-o fiecare dintre noi și nu am putut infirma niciodată mesajul transmis de aceasta.
Principala caracteristică urmărită de potențialii clienți ai telefoanelor mobile rămâne aspectul, indiferent de performanțele cu care ne încarcă memoria comercianții acestora.
Cu certitudine există multe persoane pasionate de tehnologie și fiind familiarizate cu detaliile tehnice ale fiecărui telefon mobil ofertat de o piață mai mult decât îmbelșugată, vor alege pe cel care le satisface pretențiile tehnice dar chiar și așa, în cazul în care acesta nu arată bine atunci va rămâne pe raftul magazinului.
Designerii marilor producători transpiră inventând mai nou modele flexibile, ale căror linii curbe parcă îți mângâie degetele în momentul atingerii telefonului iar despre reclamele acestora nu mai are rost să vorbim, depășesc deja trailer-ele ultimelor producții de la Hollywood.
Toată lumea e conectată la clasamentele celor mai arătoase și performante telefoane mobile unde bătălia atinge cote inimaginabile. Dar ceea ce vă propunem noi acum se referă la cealaltă față a monedei, la un clasament al celor mai puțin arătoase telefoane scoase la vânzare în decursul scurtei istorii a acestora.
Călătorind înapoi în timp până în 2003 pentru a vedea primul exemplar al acestei categorii de telefoane, Samsung NPH-N270 Matrix în valoare de 500 dolari, ce s-a dorit a fi destinat fanilor celebrei serii SF Matrix dar care s-a dovedit a semăna mai mult cu părți ale vehiculelor din Mad Max.
Chiar dacă în 2006 modelul Virgin Mobile Lobster 700TV putea primi radio digital și Freeview TV iar prețul era de numai 199 lire sterline, forma monstruoasă datorată unei inutile excrescențe laterale a acestuia a ținut la distanță majoritatea cumpărătorilor.
Tot din 2003 ne amintim de modelul Siemens Xelibri 6 ce s-a dorit canalizat pe direcția clientelei de sex frumos dar s-a constatat că majoritatea femeilor nu agreează ideea a două truse de machiaj în aceeași geantă.
Pe aceeași direcție s-a înscris și modelul Vertu Signature Cobra din 2006 care a fost accesorizat cam forțat cu ceva cristale și un cadru șerpuitor ale cărui sclipiri trebuiau să ia ochii doamnelor cu dare de mână la prețul de 310 dolari dar care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.
Cât despre Motorola V100 din 2000 ce să mai spunem ? Semănând cu o jucărie cumpărată în grabă din aeroport pentru a potoli debitul verbal al unui copil de 5 ani în timpul zborului, acest telefon de un albastru translucid și plin de butoane cauciucate nu a fost o apariție prea apreciată de piață.
Chiar dacă în 2003 finlandezii de la Nokia erau liderul de necontestat al producției de telefoane mobile, a avut câteva rateuri cum ar fi acest model Nokia 7600 în formă de picătură, cu o distribuție total non-ergonomică a butoanelor.
Tocmai din 1996 avem și modelul Motorola StarTAC Rainbow ce s-a dorit primul telefon multicolor dar al cărui curcubeu nu a fost admirat de cumpărători, mai ales datorită unui preț de 1000 de dolari al telefonului original.
După succesul purtat de camerele telefoanelor Nokia din anii 2000 când Nokia N93 a avut primul zoom optic iar Nokia N86 prima diafragmă variabilă, Xcute DV1 a încercat să combine aceste camere de top dar cu cele două ecrane ale sale s-a confundat prea mult cu popularele Handycam ale timpului, eșuând în încercarea sa de a satisface pretențiile cumpărătorilor.
Niciodata nu am vazut astfel de modele.Dar este normal sa ni se para ciudate.Tehnologia evolueaza in fiecare zi.La vremea lor probabil erau pe placul nostru cu siguranta.