Hycopter, drona alimentată cu hidrogen are o autonomie de zbor de aproape 4 ore

0
726

Odată cu apariția noilor modele de drone a căror autonomie de zbor se apropie de o jumătate de oră, activitatea acestora s-a intensificat în ultima perioadă , chiar și în țara noastră fiind celebră drona ce a filmat lacul Siutghiol în decembrie anul trecut, imediat după prăbușirea elicopterului SMURD în care au decedat patru persoane.

Este de notorietate faptul că deficiența majoră a acestor mici aparate zburătoare care pot filma de la înălțime este durata mică a zborurilor, astfel încât până și cele mai scumpe modele nu pot depăși 25 de minute de zbor în urma unei încărcări complete.

Compania producătoare de drone denumită Horizon Unmanned Systems (HUS) a lansat de curând o dronă capabilă să zboare aproape patru ore fără să fie nevoie de reîncărcare.

Această autonomie incredibilă de zbor de aproape patru ore a dronei denumite Hycopter se datorează alimentării acesteia cu hidrogen ușor. Drona poate căra și o sarcină utilă de 2,2 livre (un kilogram) dar autonomia de zbor scade la numai două ore, maxim două ore și jumătate.

Potrivit Gizmag, Hycopter înmagazinează 4,2 uncii de gaz hidrogen la 5,067 PSI într-o structură tubulară realizată din fibră de carbon. Această cantitate de hidrogen e capabilă să furnizeze echivalentul puterii unei baterii din litiu de 6,6 livre (3 kilograme).

Produsul final va ridica baremul până la în jurul cantității de 11 livre și va cuprinde 375W putere de plutire plus 8ooW putere de urcare.

Prototipul se află încă în faza testelor, nu a fost dezvăluit nici un preț estimativ al dronei, aceasta fiind scoasă la vânzare undeva spre sfârșitul acestui an, fanii acestui spectaculos dispozitiv de zbor mai având de așteptat câteva luni bune până să-și poată achiziționa un Hycopter.

Succesul acestei drone va putea convinge ceilalți producători să renunțe la bateriile obișnuite din litiu, utilizând hidrogenul drept combustibil. Așteptăm nerăbdători ce idei năstrușnice va mai pune în aplicare Katsu, celebrul artist grafitti care este un fan declarat al dronelor și a cărui ultimă ispravă a vandalizat un uriaș panou publicitar din New York.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.