Acest inel poate salva vieți printr-o simplă atingere

0
502

În cadrul evenimentului Computex din acest an, desfășurat în orașul chinez Taipei, s-a prezentat o nouă invenție care permite ca utilizatorul ei să poată avea acces rapid către informații medicale prin simpla atingere cu un smartphone. Vorbim despre device-ul care folosește tehnologia NFC, inelul denumit Keydex creat de către firma chineză Union Genius Computer, care cu siguranță că se va dovedi foarte util în viitorul apropiat persoanelor care-l vor purta.

Imaginați-vă că sunteți lovit de o criză de epilepsie și nu sunteți în măsura în care să apelați de bună voie la vreun soi de personal medical, dar dacă purtați inelul și dacă membrii familiei sau unii prieteni sunt prin preajmă, ei pot afla rapid ce este de făcut pentru a vă acorda un minim ajutor, pentru că inelul le va furniza un link foarte util cu informații medicale relevante, link ce trebuie deschis într-un browser de PC, tabletă sau telefon.

Keydex este lansat într-o varietate de culori, cântărește foarte puțin fiind realizat dintr-un soi de ceramică dură și este rezistent împotriva apei până la o adâncime de 30 de metri. Are de asemenea capacitatea de a debloca uși inteligente și smartphone-uri, de a efectua plăți online și de a accesa multe informații ale unor pagini web fără conectarea propriu-zisă la Internet.

Memoria inelului Keydex este de doar 132 Bytes, nefiind necesar de mai mult, întrucât este capabil de a înmagazina doar date de tip text. Inelul poate fi achiziționat deja pentru prețul de 25$, dar cei care doresc să beneficieze de el trebuie mai întâi să descarce o aplicație din Google Play și să realizeze o scurtă configurare.

https://www.youtube.com/watch?v=UXUxh43UB34

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.