Chip-ul Carrizo de la AMD extinde viața bateriei notebook-ului

0
533

Intre relaxantul gaming online, streaming-ul video sau gestionarea nenumăratelor biblioteci multimedia, avem pretenții tot mai mari de la notebook-urile din gama medie ce sunt cele mai intens folosite la ora actuală, tocmai de aceea AMD consideră că cele mai multe chip-uri care alimentează aceste dispozitive sunt depășite, uzate moral.

La remedierea acestui neajuns s-au gândit și dezvoltatorii celei de-a șasea generații de procesoare A-Series lansate de curând de AMD. Cu numele de cod Carrizo această unitate de procesare accelerată (APU) promite performanță dublă în gaming-ul online de pe platformele specializate prin dublarea vieții bateriei față de generația anterioară de chip-uri pentru bateriile notebook-urilor.

4

Cu Carrizo, AMD se adresează notebook-urilor din gama medie cu prețuri cuprinse între 400$ – 700$ unde fiecare două unități cumpărate din cinci astfel de notebook-uri clachează în această categorie din punct de vedere al suportului asigurat de baterie.

Clienții care cumpără acest tip de notebook-uri doresc să ruleze online jocuri mai sofisticate, să privească streaming video sau să gestioneze fotografii și clipuri video, sarcini care teoretic ar trebui să intre în capacitățile acestor dispozitive dar de cele mai multe ori lipsesc.

AMD susține că această politică a producătorilor de notebook-uri nu urmărește altceva decât să forțeze clientul să cumpere un dispozitiv cu hardware mai scump sau să-l facă să se resemneze la experiența nesatisfăcătoare pe care tocmai a încercat-o.

3

Acest neajuns va fi uitat cât de curând, afirmă Jason Banta director de management al produselor la AMD, datorită echipării notebook-urilor cu procesorul din generația a șasea A-Series ce conține un suport hardware de decodare a paginii  (HEVC). Acest lucru va oferi aparatelor înzestrate cu Carrizo APU o redare continuă, fără întreruperi a conținutului video.

Pentru a demonstra calitățile noului chip Carrizo APU, AMD a probat calitățile unui notebook echipat cu un procesor Intel Core i5 și ale altui notebook cu Carrizo APU. In timp ce primul arăta instabil, al doilea reda un clip video 4k cursiv, fără nici o întrerupere.

2

Generația a șasea a procesoarelor A-Series oferă până la 12 nuclee, patru CPU și opt GPU, fiind pregătite pentru Windows 10 și suportând DirectX 12. Pentru un exemplu mai elocvent, pe notebook-ul echipat cu chip-ul Carrizo APU vom putea viziona 8,3 ore de conținut video la 1080p pe o baterie de 50W, față de 3,3 ore pentru chip-urile APU anterioare în aceleași condiții.

Deși AMD n-a dezvăluit nimic oficial, sunt speculații conform cărora încă din această lună producători de top vor echipa notebook-urile lor cu noul chip Carrizo. Cât despre rivalii de la Intel, nici ei nu sunt mai prejos, noul Broadwell H CPU va echipa o gamă largă de desktop-uri și notebook-uri dar deocamdată nu deținem informații despre calitățile acestuia.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.