Acoustruments, un nou device ce va controla iPhone-urile

0
491

Am dat startul totalităţii condiţiilor materiale care asigură o existenţă comodă şi plăcută începând cu handsfree, fie că îl utilizăm pentru a evita amenzile din trafic, fie că încercăm handsfree „invizibil” versiunea „copiez la examenul de bacalaureat”,astfel dorim să atingem controlul absolut. Cu toate acestea sperăm să depăşim acest punct al dezvoltării şi să beneficiăm de device-uri mult mai complexe.

În clipul de mai jos este prezentat un dispozitiv ce controlează terminalul iPhone prin preluarea sunetelor şi redirecţionarea lor către microfon, astfel producându-se anumite operaţii specifice unei aplicaţii. Dat fiind faptul că sistemul de operare iOS nu poate fi manipulat decât prin modurile permise de producătorul Apple, s-a dezvoltat o aplicaţie ce profită de acestă regulă.

Acoustruments este numele oferit unui dispozitiv ce sperăm că va controla iPhone-urile fără atingerea display-ului. Discutăm despre o carcasă concepută pentru o aplicaţie dezvoltată de laboratorul Disney şi de universitatea Carnegie Mellon în scopul manipulării interfaţei sistemului de operare iOS.

Destul de interesant este că această carcasă nu are nevoie de energie electrică pentru a funcţiona, de altfel, nu afectează autonomia bateriei terminalelor în momentul utilizării, deci îl putem folosi după bunul plac.

 

Acoustruments-carcasa-iPhone-1

 

 

Avem Acoustruments, dispunem de aplicaţie dezvoltată de laboratorul Disney şi de universitatea Carnegie Mellon, tot ceea ce urmează este să întreprindem acţiuni de control precum afişarea unui conţinut sau controlarea unor multitudini de funcţii folosind simple sunete emise de carcasă, dar care sunt valabile doar în aplicaţia respectivă. Surprinzător pentru toţi, într-un mod neplăcut, este faptul că momentan această cască nu este capabilă de o manipulare atât de complexă ci doar de ceea ce a fost prezentat în clipul video.

Rămâne la stadiul de „vis” ţinând cont că acest accesoriu este în proces de dezvoltare şi nu se ştie când sau dacă va ajunge cu siguranţă pe piaţă, poate va stagna la stadiul de prototip, singura noastră dovadă a existenţei sale fiind acest filmuleţ.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.