Actrița de comedie Anne Meara a decedat

0
473

Actrița de comedie Anne Meara, mama lui Ben Stiller, s-a stins din viață pe 23 mai 2015 la vârsta de 85 de ani, din motive încă necunoscute.

Familia Stiller a oferit public o declarație prin care își exprimă tristețea pentru pierderea suferită, purtător de cuvânt fiind soțul persoanei decedate, Jerry Stiller, care la rândul lui este tot actor. Jerry și Meara au fost căsătoriți timp de 61 de ani și au jucat împreună în multe producții cinematografice, cele mai notabile fiind show-urile de comedie Stiller & Meara din anii ’60 și Ed Sullivan Show.

Stiller și Meara au fost și membrii unei companii de improvizație artistică numită SCTV, a cărei baze au fost puse în anul 1976.

Anne Meara, născută în anul 1929 în New York din ambii părinți irlandezi, a avut parte de ceva succes în cariera sa de actriță, fiind nominalizată pentru 5 premii Emmy, la două dintre ele pentru rolul Veronica Rooney din Archie Bunker’s Place. Meara a câștigat și Writers Guild Award în anul 1983 pentru contribuția sa în calitate de scriitoare a poveștii filmului The Other Woman.

1024.stiller.cm.12412

În rest, Meara s-a bucurat de succese nu tocmai răsunătoare, având apariții în multe filme și seriale, spre deosebire de soțul ei, Jerry, care a cunoscut multă faimă odată cu rolurile din Seinfeld sau The King of Queens.

Meara a jucat în câteva producții și alături de fiul ei, celebrul Ben Stiller, cum ar fi Night at the Museum din 2006, Zoolander din 2001 sau Heavy Weights din 1995.

Anne Meara a jucat în producții cinematografice până în 2014 inclusiv, dar poate că cel mai celebru dintre rolurile mai recente a fost cel avut în Sex and the City, acela de soacră a personajului Miranda, interpretat de Cynthia Nixon.

Moartea actriței de comedie Anne Meara a lăsat în urmă o familie îndurerată formată din soțul Jerry, fiul Ben, fiica Amy și câțiva nepoți. Părtași la suferință mai sunt multe persoane apropiate familiei Stiller, precum și probabil sute de mii de alte persoane care au îndrăgit rolurile actriței.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.