Amazon: Aviația Americană a aprobat livrarea cu drone!

0
659

Administrația Federală a Aviației Americane (FAA) a luat în vedere și a aprobat recent cererea celor de la compania Amazon de a livra colete cu ajutorul dronelor. Cu toate acestea, permisiunea vine cu o serie de reguli stricte: Aceste drone pot fi folosite la livrări doar ziua, în condiții bune de vizibilitate, și numai sub altitudinea de 121 metri.

Mai mult decât atât, pilotul care controlează respectiva dronă trebuie să o aibă în mod constant în câmpul vizual. Pe lângă aceasta, cei de la Amazon sunt obligați să le raporteze celor de la FAA numărul de zboruri făcute de drone, timpul pilotajului, și eventual dacă apar unele defecțiuni hardware, acestea să le fie aduse la cunoștință.

Regulile par destul de drastice, însă sunt justificabile ținând cont că aceste proiecte sunt încă în perioada de testare. Rămâne de văzut dacă cei de la Amazon vor reuși să ducă la bun sfârșit ce au început, și mai mult decât atât dacă cei de la Administrația Federală a Aviației Americane vor fi de acord cu zborurile dronelor în mod autonom.

Acest proiect inițiat de cei de la Amazon a fost prezentat de ceva timp publicului, însă până acum, se pare că drumul spre finalizare e destul de lung. Bineînțeles că și conceptul este unul destul de pretențios, chiar imprevizibil, însă sperăm că poate în viitorul apropiat să ne luăm noile smartphone-uri direct „din zbor”.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.