Bundesliga si Serie A folosesc tehnologia Goal-line.

0
631

Cu promisiunea că nu vor mai exista greșeli în acordarea golurilor anulate, cei de la Bundesliga și Serie A vor folosi din sezonul următor tehnologia Goal-line.

Cu toate că de mult timp această măsură trebuia luată, fondurile insuficiente au tot dus la amânarea deciziei. Însă astăzi toate cluburile din Serie A au căzut de-acord să implementeze acest sistem revoluționar.

Și în Bundesliga 18 echipe au fost de aceeași părere și au acceptat această decizie. Primele meciuri care vor adopta această tehnologie vor fi cele din sferturile de finală din Cupa Germaniei din anul acesta.

Pentru cei care încă nu cunosc cum funcționează tehnologia de ultimă generație, aceasta constă în montarea a câte 7 camere de filmat pe fiecare poartă. În momentul în care mingea ajunge în dreptul liniei albe, camerele înregistrează mișcările și transmit datele unui soft care le analizează în timp real, iar în mai puțin de o secundă acest sistem transmite un sunet în casca arbitrului, iar ceasul acestuia vibrează și afișează mesajul „GOL!”, dacă mingea a trecut de linia porții.

Rata de abatere a acestui sistem este de numai 5 milimetri, deci tehnologia revoluționară în mod sigur va reduce considerabil procentajul de greșeli făcute de arbitri, și bineînțeles va readuce în joc ideea de fair-play.

Să nu uităm de evenimentul din Euro 2012, în care Ucraina a fost eliminată datorită unui gol nevalidat care a dus la eliminarea acestora pe nedrept.

Sperăm că greșeli de acest gen nu se vor mai întâmpla, acum că avem acces și la această tehnologie,  cel puțin pe o scară mai largă. Poate în anii următori vom dispune și în Romania de sisteme Goal-line. Rămâne de văzut.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.