Android M Developer Preview a fost lansat

0
575

Anunțul oficial a fost făcut ieri în cadrul conferinței Google I/O 2015, de acum încolo putem descărca imagini de pe Android M Developer Preview. Nu trebuie decât să mai așteptăm puțin pentru popularea site-ului Google Developers cu link-uri și apoi vom alege imaginile favorite pentru a le descărca și afișa pe oricare din dispozitivele Nexus, indiferent că e Nexus 5, 6, 9 sau chiar Nexus Player.

1

Inainte de a începe să descărcăm imagini, trebuie să reținem faptul că acestea sunt create pentru dezvoltatori, scopul lor în sine fiind de evaluare și dezvoltare. Aceste imagini nu trebuie să le considerăm gata de utilizare, precum software-ul principal al telefonului, așa că este indicat să consultăm ghidul aferent fiecărei imagini înainte de a o utiliza pe telefon.

Așa cum majoritatea specialiștilor anticipau deja înaintea conferinței susținute ieri de Sundar Pinchai, liderul Android,  noul upgrade al sistemului de operare al celor de la Google, denumit Android M, va pune accent pe experiențele oferite utilizatorilor, în dauna obișnuitelor modificări ale interfeței sistemului de operare.

3

Disponibil pentru posesorii de Nexus, Android M Developer Preview va opera câteva funcționalități noi în cadrul Android. Una dintre acestea se referă la optimizarea consumului bateriei, astfel încât fiind în stand-by telefonul care rulează Android M va oferi autonomie dublă decât cel care rulează sistemul Lollipop.

Device-urile noi ce vor rula Android M vor avea inclusă tehnologia USB Type-C care permite dezvoltarea telefoanelor cu încărcare rapidă și suportul nativ al senzorilor de amprentă. Ulterior, terminalele viitoare ce vor conține această funcție vor permite utilizatorilor autentificarea în diverse alte aplicații cum ar fi shopping-ul online sau deblocarea telefonului.

Versiunea finală a sistemului de operare Android M va conține aplicația Android Pay, o soluție concurentă aplicației Apple Pay, Google semnând deja mai multe parteneriate cu cei mai importanți procesatori online de plăți, cu principalele bănci dar și cu o mulțime de brand-uri din comerțul și serviciile prestate la nivel mondial.

Conferința Google I/O 2015 fiind în plină desfășurare, așteptăm cu nerăbdare noi detalii și despre alte concepte Google precum Android Wear, Google Auto, Android TV sau Google Photos.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.