Google își lansează aplicația ce permite stocarea nelimitată și gratuită de fotografii și videoclipuri

0
505

Intitulată Google Photos, noua aplicație a gigantei corporații americane lansată pentru desktop-uri, Android și iPhone, permite stocarea de fișiere video și fotografii absolut gratis, dispunând de spațiu nelimitat.

În cazul în care doriți ca integritatea fișierelor dvs să fie în permanentă siguranță chiar și în cazul în care rămâneți fără PC-ul unde acestea se află, Google Photos pare să reprezinte opțiunea cea mai convenabilă, mai ales că alte servicii similare de stocare a fișierelor precum Microsoft OneDrive, Dropbox sau iCloud presupun achitarea unor taxe anuale de câteva sute de dolari de către cei care vor să apeleze la respectivele aplicații. Doar Flickr mai oferă o aplicație ce permite stocarea de fișiere gratuit, dar limita este la 1TB (un terabyte/1000GB) și anunțurile celor de la Yahoo care apar frecvent și abundent pe homepage pot fi destul de deranjante.

Fișierele ce pot fi stocate în Google Photos trebuie să se încadreze în anumite limite, despre care cred eu că sunt rezonabile: fotografiile trebuie să fie de maxim 16MP iar rezoluțiile videoclipurilor să fie de maxim 1080p. Sunt curios dacă pe viitor cei de la Google vor include și videoclipurile la noua calitate 4K odată ce acestea vor căpăta amploare. În cazul în care fișierele uploadate vor depăși limitele menționate, Google le va micșora automat, dar cel mai probabil că astfel le va fi „micșorată” și calitatea.

Google Photos permite și editarea pozelor, schimbarea formatului acestora precum și crearea unor mici filmulețe bazate pe fotografiile uploadate.

Cei de la Google au destule resurse financiare încât să-și permită să investească pe termen lung în stocarea de poze, iar faptul că un număr impresionant de internauți vor apela la serviciul Google Photos nu poate reprezenta decât încă o mare realizare pentru celebra corporație americană: se vor obține astfel cantități uriașe de informații despre utilizatori, iar astfel se va ști cât mai precis ce fel de produse își doresc respectivii, Google urmând să formuleze anunțuri pe baza lor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.