Utilizatorii de Facebook Messenger pot fi găsiți oriunde prin această extensie Chrome

0
564

Cercetătorul american pe nume Aran Khanna tocmai a furnizat serviciului Facebook Messenger o extensie Chrome care este capabilă de a aduna toate datele colectate de rețeaua socială privind locațiile utilizatorilor săi și de a le reprezenta grafic pe o hartă ce arată cam în felul următor:

map

Acest lucru este realizabil în primul rând datorită înzestrării rețelei sociale cu posibilitatea de stabili țara și localitatea utilizatorilor, ceea ce cu siguranță că îi înspăimânta deja pe mulți internauți.

Odată cu invenția lui Khanna, un utilizator de Facebook Messenger poate fi localizat mult mai precis. De exemplu, prin extensia Chrome putem ști cu exactitate că utilizatorul „X-ulescu” cu care dialogăm se află la momentul respectiv în București, mai exact în Parcul Carol sau pe lângă Institutul Clinic Fundeni.

Aran Khanna a scris codul pentru extensie observând o similitudine între coordonatele de latitudine și longitudine ale datelor privind locația și locația în sine. Această similitudine va permite de acum încolo oricui să afle locația unui expeditor, cu o marjă de eroare de doar 3 metri.

Khanna a arătat într-o postare făcută pe platforma de bloguri Medium cât de precis poate stabili locația unui utilizator de Facebook Messenger: el a indicat corect până și unde este localizată camera respectivului în cadrul căminului acestuia.

Cercetătorul american a realizat până și programul zilnic al persoanelor spionate, drept urmare a câtorva săptămâni de monitorizare de la distanță a acestora.

Potrivit unui raport dat publicității de către Facebook în luna martie a anului curent, serviciul Facebook Messenger lansat acum 3 ani este folosit de peste 600 milioane de utilizatori la nivel mondial.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.