Android M, provocarea unui OS mai rafinat

1
612

Cu ocazia  recentei conferinței Google I/O 2015 am aflat de la liderul Android, Sundar Pinchai, atât despre lansarea Android M Delevoper Preview care nu știu cât de mult interesează utilizatorii obișnuiți ai sistemului de operare, cât mai ales unele caracteristici noi ce vor însoți lansarea noului OS, preconizată undeva în cursul toamnei 2015.

Chiar dacă Google nu a intrat în detalii despre toate funcționalitățile noului Android M, se pare că vor fi multe diferențe subtile față de versiunea anterioară.

Pentru a arunca o privire asupra noului Android avem nevoie de câteva lucruri: în primul rând un dispozitiv Nexus cât mai nou (modelul 5,6 sau 9), ADB (Android Debug Bridge) funcționabil pe dispozitiv și ”System Image” de la Google.

Este recomandat ca instalarea Android M să nu se efectueze pe telefonul sau tableta ce o folosim zi de zi deoarece această instalare necesită o golire completă a dispozitivului.

2

In primul rând trebuie să dezarhivăm imaginea arhivată și să plasăm fișierele în directorul Android SDK care conține ADB-ul și fastboot-ul. După aceea dispozitivul trebuie conectat și pornit în bootloader. După ce ne-am asigurat că este detectat, rulăm fișierul flash-all.bat pentru Windows sau flash-all.sh pentru Mac sau Linux pentru a porni instalarea.

Intregul proces va dura circa zece minute, incluzând intervalul mai lung de timp necesar primului boot, ulterior vom putea configura dispozitivul după cum dorim și vom putea porni explorarea noului Android M.

Google a anunțat șase caracteristici principale pentru noul Android M dar o parte dintre ele nu sunt specifice pentru M, cum ar fi aplicația Android Pay. Probabil cea mai importantă schimbare a OS-ului se referă la posibilitatea previzualizării și acordării permisiunii de instalare oricărei aplicații.

Având o importanță la fel de mare, funcția Doze va oferi o durată mai lungă de viață  bateriei, optimizarea acesteia realizându-se prin reducerea activității aplicațiilor din fundal, dublând timpul în care dispozitivul poate rămâne în standby.

3

O altă caracteristică importantă se referă la un protocol de executare a unui backup automat al datelor, efectuat zilnic, când dispozitivul este pornit și dispune de WiFi. In acel moment toate aplicațiile vor încărca o copie a datelor în platforma Google Drive a utilizatorului dar nu mai mult de 25 MB de fiecare aplicație.

De reținut ar mai fi ștergerea sistemului prioritar de întrerupere care a fost introdus în Android Lollipop, utilizatorul revenind la vechiul mod de reducere la tăcere a smartphone-ului prin ținerea comutatorului de volum în jos.

O ultimă caracteristică importantă, la rândul său extrem de utilă  e reprezentată de funcția USB Type-C, cu ajutorul căreia putem încărca mai rapid bateria smartphone-ului, plus că avem posibilitatea să încărcăm și alte dispozitive ce se încarcă prin cablu USB.

 

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.