Un video ne prezintă cum ar fi arătat GTA V în anul 1983

4
1023

Grand Theft Auto este una din cele mai îndrăgite serii de jocuri video din toate timpurile pentru ideea sa centrală de a oferi utilizatorului o sumedenie de situații permisive în cadrul gameplay-ului, iar odată cu fiecare versiune nou-apărută jocul capătă evoluții net superioare versiunilor precedente.

Un iubitor de GTA V poate că nu ar mai juca de bună-voie versiuni mai vechi din seria GTA niciodată, considerându-le mult inferioare calitativ, dar e dator să respecte rolul crucial pe care jocurile anterioare l-au avut în cadrul evoluției faimoasei serii.

Un realizator de conținut YouTube s-a întrebat recent cum ar putea arăta GTA V într-un material TV din anii ’80 și a creat un video bazat pe asta. Iar pentru cei cărora ideea li se pare redundantă, fiind mult prea cuprinși de mrejele progreselor tehnologice din ultimii ani și beneficiilor uriașe pe care acestea ni le oferă, țin să le reamintesc că perioada anilor ’80 a fost una glorioasă din multe puncte de vedere: atunci s-a lansat PC-ul IBM, a avut loc sfârșitul Războiului Rece și căderea Zidului Berlinului, iar cât despre domeniul artistic, faptul că în acea decadă muzica Heavy Metal și-a cunoscut cea mai mare ascensiune reprezintă probabil cea mai semnificativă realizare.

Așadar, propun să vizualizați videoclipul pe care-l menționam:

Muzica disco, mașinile vechi, cluburile de noapte sau mafia străzilor sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale anilor ’80 care se regăsesc și în video-ul creat de YouTuber Dolce, unul care a reușit deja să strângă un număr impresionant de vizualizări și like-uri, probabil în primul rând din cauza farmecului specific rezultat datorită înlăturării oricăror elemente ce țin de tehnologie actuală. Și la urma urmei să recunoaștem: de cascadorii și modari ale jocului suntem sătui cu toții.

Fanii GTA vor mai avea de așteptat câțiva ani până la lansarea unui nou joc din serie care cu siguranță că va avea cerințe de sistem uriașe și va fi adaptat progreselor tehnologice din viitor, dar poate că e cazul că dezvoltatorii săi să se întoarcă ceva mai mult în trecut în căutarea unor noi surse de inspirație.

DigiPedia

4 COMENTARII

  1. Ar fi fost interesanta si aceasta versiune insa la cat de popular a ajuns GTA V ar putea realiza o versiune originala a anului 1983

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.