S-au scurs informații despre prețul și data lansării pentru Windows 10

2
644

Un celebru site american de comerț online a divulgat, în mod accidental, ceea ce par a fi prețul și data lansării pentru mult-așteptatul Windows 10.

Cei mai mulți posesori de PC care doresc noul sistem de operare ce stă să iasă în vara acestui an, vor fi nevoiți să-l achiziționeze contracost, deși cei de la Microsoft oferă posibilitatea unui upgrade temporar de la versiunile anterioare de Windows.

Windows 10 va putea fi procurat în varianta Home pentru 109$ sau în varianta Professional pentru 149$, începând cu data de 31 august 2015, conform unei pagini web de pe site-ul de comerț online.

Oficialii de la Microsoft au fost reticenți în privința confirmării informației scurse despre prețul și data lansării pentru Windows 10, mulțumindu-se a declara prin intermediul unui purtător de cuvânt doar că noul sistem de operare se va lansa în această vară și că prioritar pentru compania americană e să furnizeze noi detalii privind upgrade-ul de la Windows 7, 8 și Windows Phone 8.1.

S-au anunțat și specificațiile de hardware necesare rulării lui Windows 10:

– procesor: minim 1GHz;
– memorie RAM: minim 1GB;
– spatiu necesar pe hard-disk: 16 GB;
– existența unui cont Microsoft și acces la Internet.

Indiferent dacă informațiile făcute publice de site-ul de comerț online sunt adevărate sau nu, e doar o chestiune de timp până ce Windows 10 va fi lansat. Noul sistem de operare va fi cu siguranță dotat cu funcții interesante, mai ales că el a fost creat pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii versiunilor mai vechi de Windows, după cum susțin cei de la Microsoft. Personal, sunt și mai interesat să aflu cum se va adapta Windows 10 în varianta pentru smartphone-uri.

DigiPedia

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.