Android Wear se întărește cu noi aplicații printre care Uber și Foursquare

0
692

Google a anunțat recent în cadrul conferinței sale anuale Google I/O 2015 faptul că au fost dezvoltate nu mai puțin de 4000 de aplicații pentru platforma Android Wear în anul de când aceasta a debutat și numărul acestora crește necontenit în ”library”.

Printre cele mai noi aplicații adăugate se numără Uber, Foursquare sau Citymapper, a căror utilitate este indiscutabilă. Spre exemplu, cu ajutorul aplicației Uber nu trebuie decât să rostești: ”Google, cheamă-mi o mașină” și cel mai apropiat șofer Uber va veni să te ia.

Din păcate această aplicație este ilegală în țara noastră, datorită unui recent proiect de lege votat de deputații din Parlamentul României care a scos în afara legii prestația șoferilor Uber, deși pornită în București în februarie, aplicația părea extrem de benefică atât pentru șoferii Uber cât și pentru clienți.

La rândul său, aplicația Foursquare este cel mai complet ghid al locației în care te afli, cu ajutorul acesteia fiind extrem de simplă găsirea celui mai apropiat restaurant, hotel sau a unei benzinării în cazul în care nivelul de combustibil afișat la bordul mașinii tale se apropie de zona de atenționare.

2

Aplicația Shazam va detecta melodii cu ajutorul microfonului intern al smartwatch-ului, la fel și Spotify îți va oferi posibilitatea descoperirii pieselor muzicale favorite și audiția lor la o calitate excelentă a sunetului, în timp ce suportul emoji și controlul cu ajutorul gesturilor merită toate aplauzele.

De asemenea smartwatch-urile pot răspunde la întrebări legate de scorurile diverselor evenimente sportive (pentru pariori), de orele de plecare ale diverselor curse aeriene sau chiar la întrebări de genul: ”Câte calorii conține o banană?” pentru cei care urmează o anumită dietă.

3

Cele mai multe aplicații rulează fără probleme pe modelele mai noi de smartwatch, cum ar fi Moto 360, LG Watch Urbane sau Sony Smartwatch 3, din păcate posesorii modelelor mai vechi, G Watch sau Gear Live fiind lipsiți de posibilitatea accesării acestor facilități.

Cu ajutorul celei mai recente actualizari a celor de la Google, Android 5.1.1 Lollipop pentru Android Wear, toate aceste caracteristici extrem de utile în frunte cu Google Now (asistentul personal inteligent) sunt la îndemâna ta, chiar la încheietura mâinii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.