Aniversarea unui deceniu de la primul videoclip încărcat pe YouTube

0
531

In cinstea sărbătoririi a zece ani de la înființare, YouTube va posta în următoarele zile un pachet de ”greatest hits”, subliniind momentele memorabile care au contribuit decisiv la istoria platformei, începând cu cele mai haioase și terminând cu cele mai profunde.

Timp de mai bine de trei săptămâni blogul YouTube Trends va publica zilnic aceste momente memorabile, fiecărei zile fiindu-i atribuită o literă din alfabet, ca un fel de ghid al călătoriei în timp ce va tranzita cei zece ani de istorie YouTube.

De la primul videoclip intitulat ”Me at the zoo” încărcat pe YouTube în data de 23 aprilie 2005 de către Kawed Karim, fondator al companiei alături Chad Hurley și Steve Chen, YouTube a ajuns în zece ani la un volum de 300 de ore de filmări video ce sunt încărcate în fiecare minut.

Chiar dacă are numai 18 secunde, videoclipul ”Me at the zoo” care arăta uriașele trompe ale elefanților din gradina zoologică din San Diego a deschis calea giganticei platforme unde mai bine de un miliard de utilizatori pot încărca sau vizualiza oricâte videoclipuri, despre orice subiect doresc.

Viralizat din nou după zece ani, primul clip video ce a marcat nașterea YouTube a strâns peste 20 de milioane de vizualizări, aducând fondatorilor câștiguri consistente, chiar dacă nu a ajuns la nivelul liderului Gangnam Style ce conduce detașat cu peste două miliarde de vizualizări.

Moment de inspirație genială a celor trei fondatori, YouTube a avut a doua cea mai puternică expansiune în domeniul virtual după rețeaua de socializare Facebook. Considerat în 2006 a doua mare achiziție a firmei, YouTube a fost cumpărat de Google pentru suma colosală pe atunci de 1,65 miliarde de dolari.

Se pare că investiția a meritat până la ultimul cent datorită faptului că acum YouTube este evaluată la peste 40 de miliarde de dolari, aflându-se într-o dezvoltare continuă, astfel încât numărul de ore vizionate lunar pe această platformă crește anual cu un procent de 50% în pofida apariției altor platforme similare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.