Apple a lansat prima versiune publică beta OS X El Capitan

0
474

La fel cum a procedat anul trecut în cazul OS X Yosemite, Apple a lansat în cursul zilei de ieri versiunea publică beta pentru cea mai nouă actualizare a sistemului de operare OS X.  Lansarea OS X El Capitan a fost anunțată oficial încă din luna iunie, în cadrul WWDC și varianta beta este accesibilă publicului de ieri, ora 2 PM ET. Actualizarea cuprinde numeroase îmbunătățiri de performanță, alături de noi caracteristici, cum ar fi multitasking, split-view pentru aplicațiile full screen, file fixate în Safari, rute de transport public, inclusiv rute de metrou pentru hărți și altele. O nouă caracteristică importantă de securitate denumită „System Integrity Protection” protejează anumite fișiere și directoare ale sistemului, prevenind editarea sau modificarea acestora chiar dacă utilizatorul are privilegii de administrator.

În videoclipul de mai jos, aveți  o prezentare a unor funcții implementate. Alte videoclipuri de acest gen se pot găsi cu ușurință pe Youtube.

Puteți descărca și instala versiunea beta (dezvoltatorii au testat softul încă de la încheierea conferinței WWDC) dacă vă înregistrați pe site-ul Apple, https://beta.apple.com/sp/betaprogram/. Ca întotdeauna, este recomandabil să faceți un back-up complet al sistemului OS X pe care-l utilizați în prezent, înainte de a instala varianta beta și ar trebui să vă gândiți foarte bine înainte de a lua decizia de a o folosi în acest stadiu. Până la lansarea versiunii OS X El Capitan, din această toamnă, mai aveți suficient timp.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.