Samsung va realiza smartphone-uri care vor avea rezoluția 11K

0
560

Dacă rezoluția 4K vi se pare exagerată pentru un smartphone, care va fi disponibilă probabil pe iPhone 6S, aflați că barierele se pot împinge chiar mult mai mult, pentru că tehnologia reprezintă un izvor nesecat de resurse atunci când sunt implicate dorința și munca asiduă din partea celor avizați.

Cei de la Samsung intenționează la modul cel mai serios să creeze display-uri de smartphone-uri cu rezoluție de 11K și 2250 pixeli pe fiecare inci, fapt pentru care au și obținut o finanțare de 26, 5 milioane de dolari din partea guvernului din țara lor, adică cel din Coreea de Sud. Proiectul poartă denumirea de EnDK, a intrat în lucru începând cu 1 iunie 2015 și în realizarea sa sunt implicate alte 13 companii străine mai mici.

Rezoluția 11K ar însemna cu siguranță o adevărată mină de aur pentru cei pasionați de filmări și fotografie. Telefoanele care vor avea parte de o asemenea dotare vor avea un display care va depăși 5, 5 inci, iar rezoluția exactă va fi mai mare de 11000×6000 pixeli.

Sunt convins că vor fi destui care vor vedea planul celor de la Samsung ca fiind mai degrabă o dovadă de teribilism, decât o măsură utilă. Însă, intenția principală a coreenilor privind rezoluția gigantică vizează introducerea unui efect care să simuleze o experiență de tip 3D printr-un soi de iluzie optică. Chu Hye-Yong a șocat prin declarația cum că display-urile cu rezoluția de 11K vor reprezenta în viitorul apropiat un standard pentru industria smartphone-urilor din Coreea de Sud.

Ce am putea face cu atât de multă rezoluție pe un telefon inteligent? Imaginați-vă de exemplu că puteți cu asemenea device-uri să aplicați zoom-ul asupra unei persoane aflate la 100m de dvs pentru a vedea exact ce scrie într-un document pe care respectivul îl ține în mână. Dacă v-am motivat deja suficient încât să vă doriți achiziționarea unui asemenea smartphone, aflați că Samsung va publica primul prototip abia peste 3 ani în cadrul olimpiadei Pyeongchang din Coreea de Sud.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.