Apple dezvăluie planul său de îmbunătățire a camerei de pe iPhone: adăugarea altei camere

0
571

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, dezvoltatorii companiei Apple sunt într-o continuă explorare a noi modalități de îmbunătățire a performanțelor noilor modele de iPhone, ce vor fi lansate în viitorul apropiat. Printre caracteristicile ce pot aduce un plus de atractivitate noilor modele de iPhone, se numără și performanțele mărite ale camerei foto conținute de acestea.

Potrivit unui brevet depus la US Patent și Trademark Office, Apple dorește să combine două camere foto într-un singur smartphone. Prima cameră va fi una cu teleobiectiv în timp ce a doua va fi o cameră normală așa cum au toate modelele de iPhone lansate până acum. In principiu, specialiștii de la Apple au gândit un upgrade al actualei camere foto prin adăugarea altei camere ce va dispune de teleobiectiv.

Acest tip de upgrade a fost văzut deja la modelul smartphone-ului HTC One M8 care a beneficiat de una dintre cele mai bune camere a ultimilor ani. Având în vedere restricțiile fizice și actuala stare a tehnologiei de imagine, o cameră dublă implementată ar avea cu siguranță un randament mai bun al calității imaginii decât sistemul clasic cu o singură lentilă și cu zoom optic integrat.

Documentul depus oferă detalii despre o cameră foto cu teleobiectiv, având o lungime totală de maxim 6 mm, o lungime focală de aproximativ 7 mm și un raport al teleobiectivului între 0.74 și 1.0. In anumite situații camera cu teleobiectiv ar putea fi echipată cu funcționalități precum oprirea irisului sau diafragma reglabilă, moment în care presupunând un câmp vizual de 36 de grade, raporturile focale ar evolua de la 2.4 la 10.0.

Apple deține mai multe brevete legate de îmbunătățirea camerei de pe iPhone, printre care un sistem dual-senzor care combină datele imaginii cu ieșiri de înaltă calitate sau o cameră tri-senzor cu divizarea cubică a luminii, calitate ce mărește performanțele în cazul luminii difuze.

O recentă dezvăluire a celor de la Apple se referă la achiziționarea companiei israeliene LinX Imaging, specializată în tehnologia imaginii. Pentru suma de 20 de milioane de dolari, Apple a cumpărat accesul la o arhivă de invenții privind o mulțime de senzori foto dar și un software special, capabil să producă imagini de înaltă rezoluție în ambele formate 2D și 3D.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.