Apple lucrează la un motor de căutare propriu: Apple Search

0
927

După tranziția de la Google la Bing, Apple a reușit să curețe iOS-ul de orice fel de urmă a rivalului în ceea ce privesc căutările. Cu toate acestea, se pare că cei Apple nu sunt prea mulțumiți nici de noul motor de căutare și s-au hotărât că e timpul să-și conceapă unul propriu.

Astfel a apărut ipoteză „Apple Search” , un proiect ambițios, care promite să revoluționeze modul de a caută. Mai mult decât Google? Este greu de crezut pentru că cei de la Apple s-au trezit puțin cam târziu pe piața motoarelor de căutare. Până și cei de la Microsoft au un avans serios de 5 ani.

Vestea că cei de la Apple lucrează la acest proiect s-a aflat în urma publicării unui anunț pe site-ul companiei prin care puneau la dispoziție un loc de muncă pentru funcția de Manager pentru proiecte inginerie (Engineering Project Manager), job destinat departamentului Apple Search.

apple job

Presupunând că Apple construiește într-adevăr un motor de căutare, în ciuda aparențelor, este puțin probabil ca aceștia să folosească proiectul ca un atac direct la Google. Nimeni nu va trece peste noapte de la Google la Apple Search, iar compania știe foarte bine acest lucru. Atunci de ce compania ar dori să construiască un motor de căutare când alternativele deja există pe piață?

Chiar dacă Apple a reușit să se debaraseze de Google, aceștia nu sunt complet independenți. Dependența de Bing ar putea fi dăunătoarea în unele situații pentru că Microsoft este un adversar în mai multe domenii. Prin construirea propriul motor de căutare, Apple se va deconecta complet de orice viciu și își va putea proclama o independeță incontestabilă.

Un motor de căutare de la Apple, pe cât de nebunesc ar suna, va avea un impact semnificativ asupra Google. Să luăm de exemplu Firefox. Mozilla a scos Google ca motoare de căutare standarde din browser, iar efectele negative asupra Google n-au întârziat să se manifeste prin scăderea drastică a cotei de piață.

Așadar orice imperiu are un „călcâi al lui Ahile”, este doar o chestiune de timp până se descoperă vulnerabilitatea. Deși nu sunt fan Apple, trebuie să recunosc că următoarea perioadă va fi una pe cât se poate de interesantă și poate chiar crucială pentru unele companii. Așa numitul „război rece” între Google și Apple capătă forme cât mai interesante. Rămâne de văzut dacă Appple va avea sau nu loc în lumea marilor căutători.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.