Apple Watch nu va face cunoştinţă cu „ţara ceasurilor”

0
660

De-a lungul timpului Elveţia a câştigat pseudonimul de „ţara ceasurilor”, dar cel puţin anul acesta nu va găzdui noul smartwatch Apple.

Anul 1985 este marcat de un patent deţinut de William Longe, proprietarul brand-ului de ceasuri Longe, ce interzice celor de la Apple să vândă un ceas în Elveţia.Conform acestei mărci inregistrate utilizarea cuvântului Apple sau ilustrarea „mărului” este ilegală.Speranţa producătorilor atârnă de valabilitatea patentului care va expira anul acesta în decembrie în cazul în care nu va fi reînnoit.

Reprezentanţii Apple şi cei ai Institutului Federal Elveţian pentru Proprietate Intelectuală nu au fost deschişi întrebărilor iar comentarii fiind inexistente.

Cel mai mare producător de ceasuri a lansat în martie un smartwatch propriu, ca un răspuns diplomatic pentru Apple.Ceea ce este foarte interesant la acest dispozitiv este includerea unor cipuri ce vor permite deţinătorilor să realizeze plăţi electronice prin simpla mişcare a mâinii.

În altă ordine de idei, multe alte firme elveţiene promit apariţia unor ceasuri inteligente susţinând că lucrează la această problemă deci nu ar trebui să ne îngrijorăm, Elveţia va beneficia curând de noua tehnologie.

Din altă perspectivă, firma de consultanţă Piper Jaffray estimează o vânzare de 1 milion de produse Apple Watch în primul weekend de la lansarea comercială din 10 aprilie.Preţul de pornire prezentat oficial luna trecută este de 349 dolari pentru versiunea de bază şi atinge cota de 10.000 dolari cea de vârf.

Primele livrări se vor face incepând cu 24 aprilie,  două săptămâni mai târziu.
Anul trecut s-au înregistrat vănzări de 4,6 milioane de unităţi, anul 2015 ar putea atinge 28,1 milioane de unităţi.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.