Aproximativ jumătate din populaţia României nu a folosit niciodată Internetul

0
701

Ministrul Comunicaţiilor şi fost primar al Timişoarei, pesedistul Sorin Grindeanu a declarat recent că aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe Internet şi că la acest capitol stăm cel mai prost la nivel de Uniune Europeană. Acesta e un mare paradox, ţinând cont că la viteza de download şi la cea de upload suntem printre primele ţări din lume.

De asemenea, Grindeanu a afirmat că pentru el „utilizator de Internet” înseamnă o persoană care foloseşte Internetul măcar o dată la două-trei zile.

Ministrul şi-a exprimat şi dorinţa ca numărul românilor care folosesc regulat Internetul să crească semnificativ. El îşi doreşte ca măcar 60-70 la sută din populaţia ţării noastre să reprezinte utilizatori de Internet. Grindeanu a adăugat că acest lucru poate fi realizat prin finanţări, prin informare mai bună şi prin politici publice.

O altă statistică interesantă prezentată de ministrul Sorin Grindeanu este aceea cum că sub 10 la sută din populaţia României a folosit tranzacţii online, ţinând cont că media europeană este undeva la 80 la sută.

Sorin Grindeanu este absolvent al Facultăţii de Matematică, secţia Informatică (1992-1997), după care a urmat timp de un an studii aprofundate pentru specializarea Baze de Date.  În 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.